Yeni Günaydın
Geri

Hobbitler Tahmin Edilenden Daha Kısa Boyluymuş!

Yaklaşık 700 bin yıllık bir fosil kemiği üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, Hobbitlerin ortalama boyunun 100 santimetrenin biraz altında olduğu belirlendi.
Hobbitler Tahmin Edilenden Daha Kısa Boyluymuş!
Haberler / İlginç Haberler
7 Ağustos 2024 Çarşamba 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yaklaşık 700 bin yıllık bir fosil kemiği üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, Hobbitlerin ortalama boyunun 100 santimetrenin biraz altında olduğu belirlendi. Bu yeni bulgu, bu türün atalarının da oldukça kısa boylu olduğunu düşündüren bir kanıt niteliği taşıyor.

Science Daily dergisinin haberine göre, uluslararası bir arkeoloji ekibi, Endonezya'nın doğusundaki Flores Adası'nda yaşadığına inanılan ve ilk fosillerinin 2003'te keşfedildiği bu gizemli insan türünün bir uzvunu inceledi.

Yaklaşık 700 bin yıllık fosil kemiğini inceleyen uzmanlar, yaklaşık 100 santimetre uzunluğunda olduğu düşünülen "Hobbit" türünün aslında 6 santimetre daha kısa olduğunu belirledi.

Yapılan araştırmalar ışığında küçük beyinli ve küçük gövdeli olarak bilinen "Hobbit" arkaik insan türü "Homo floresiensis", J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisiyle tanınır hale gelmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın