Yeni Günaydın
Geri

Öldükten Sonra Ay'a Gömülen İlk Ve Tek İnsan!

1928'de dünyaya gelen Eugene Shoemaker adlı Amerikalı bilim insanı öldükten sonra Ay'a gömülen ilk kişi oldu ve tarihe geçti.
Öldükten Sonra Ay'a Gömülen İlk Ve Tek İnsan!
Haberler / İlginç Haberler
11 Temmuz 2024 Perşembe 00:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'li yerbilimci Eugene Shoemaker öldükten sonra Ay'a gönderilen ve gömülen tek insan olarak tarihe geçti.

Shomaker bilim insanı olan David Levy ile bir kuyrukluyıldız keşfetti. Bu yıldıza Shoemaker- Levy ismi verdi. Shoemaker, ABD Jeolojik Araştırmaları kapsamında Astroloji Araştırma Programı'nı da kurdu. Bilim insanı, Apollo misyonu kapsamında Ay'a gidecek astronotlara orada Dünya'da var olan yüzey şekillerine benzer olarak ne bulabilecekleri konusunda eğitim verdi.

Shoemaker, hayatı boyunca astronot olmak istedi ancak sağlık nedenlerinden bu rüyasını gerçekleştiremedi. Bu durumu bilen arkadaşı Carolyn Porco'nun aklına, 1997'de ölen arkadaşının bedenini Ay'a gönderme fikri geldi. NASA da bu fikri destekledi. 6 Ocak 1998'de NASA'nın Lunar Prospector uzay aracı, Ay'ın güney kutbuna gitmek üzere yola çıktı. Uzay aracında Celestis tarafından sağlanan ve maliyeti 600 dolar olan bir uzay kapsül içinde Shoemaker'ın külleri de vardı. 31 Temmuz 1999'da NASA uzay aracını kasıtlı olarak Ay'ın yüzeyine çarptırmış ve Shoemaker da Dünya dışında gömülen ilk ve tek insan oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın