Yeni Günaydın
Geri

Singapur'da Böcekler Menüye Girdi!

Singapur’da 16 böcek türü, yiyecek olarak onaylandı. Channel News Asia'nın haberine göre, Singapur Gıda Ajansı (SFA), çekirge, cırcır böceği, süper solucan gibi böceklerin insanların tüketimi için uygun bulunduğunu duyurdu.
Singapur'da Böcekler Menüye Girdi!
Haberler / İlginç Haberler
9 Temmuz 2024 Salı 03:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Singapur’da 16 böcek türü, yiyecek olarak onaylandı. Channel News Asia'nın haberine göre, Singapur Gıda Ajansı (SFA), çekirge, cırcır böceği, süper solucan gibi böceklerin insanların tüketimi için uygun bulunduğunu duyurdu. Restoranlar, bu böcek türlerini menülerine ekleyebilecek.

Ekim 2022'de başlayan istişarelerin ardından, SFA, böcek ithalatı ve tüketimi için belirli şartların karşılanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, böcek içeren paketlenmiş gıdaların etiketlenmesi zorunlu olacak.

Nisan 2023'te, SFA, bu böceklerin 2023'ün ikinci yarısında tüketimine izin vereceğini açıklamış, ancak bu tarih 2024'ün ilk yarısına çekilmişti.

SFA, kararını duyurduğu internet sitesinde cır cır böcekli bir kruvasan fotoğrafı da paylaştı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın