Yeni Günaydın
Geri

Bu Köyde Giyinik Dolaşmak Yasak!

Kıyafetin yasak olduğu tatil köyü büyük ilgi görüyor
Bu Köyde Giyinik Dolaşmak Yasak!
Haberler / İlginç Haberler
28 Temmuz 2024 Pazar 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

El Fonoll, nudist tatilcilerin bir numaralı adreslerinden (El Fonoll)

İspanya'da kıyafet giymenin yasak olduğu tatil kampı El Fonoll, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekiyor.

İber Yarımadası'nın kuzeydoğusunda yer alan Katalonya özerk bölgesindeki nüdist tatil köyü 1998'de kuruldu. 

Tarragona şehrindeki El Fonoll, İspanyol girişimciler Emili Vives and Nuria Espinal'ın yatırımlarıyla 14. yüzyıldan kalma bir köyün üzerine inşa edildi. 

İspanyol gazetesi El Pais'in görüştüğü Vives, 1950'lerde terk edilen köyü aldığında burayı sıfırdan ayağa kaldırdığını belirterek şunları söylüyor: 

Burada gidecek hiçbir yer yoktu. Her şey yerle bir olmuştu, her yer terk edilmişti.

Bölgeye ilk taşındıklarında bir süre karavanda yaşadıklarını anlatan Vives, çocuklarının da yardımıyla köyü nüdistlerin bir numaralı adreslerinden biri haline getirdiklerini belirtiyor. 

Vives, bölgeyi yenilemek için yaklaşık 150 milyon İspanyol Pesetası (yaklaşık 32,3 milyon TL) harcadığını ve neredeyse 10 yıl boyunca arazi ve ruhsatla ilgili hukuki sorunlar yaşadığını söylüyor.

Köyde kamp alanları, pansiyonlar, evler ve restoranlara ek olarak küçük bir sinema, yoga kulübü ve masaj salonu da var. Tüm tesisler Vives ve eşi Nuria'ya ait. 

El Fonoll'da kamuya açık alanlarda kıyafet giymek, sigara içmek ya da etraftaki ziyaretçilerin rızası olmadan fotoğraflarını çekmek yasak. Köyde uyulması gereken 30'a yakın kural var. 

"Beynimizi yıkamak isteyenleri içeri almıyoruz. Burası her türlü ideolojiye saygı duyulan bir alan" diyen Vives, kuralları eşi Nuria'yla belirlediklerini ve ziyaretçilerin önerilerini de dikkate aldıklarını söylüyor.

Vives, köyün büyük ilgi gördüğü belirterek şu ifadeleri kullanıyor: 

En çok Hollanda, Belçika, Fransa, Birleşik Krallık ve Almanya'dan geliyorlar. Fakat dünyanın her yerinden ziyaretçimiz var. Hiç reklam yapmadığımız halde İzlanda'dan bile çok sayıda turist geliyor.

Nüdizmi doğayla uyumlu şekilde yaşama felsefesi olarak gördüğünü söyleyen Vives, "Her zaman nüdizmin ne olduğunu yaymaya, açıklamaya ve savunmaya çalıştım. Hiçbir şeyden pişman değilim" diyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın