Yeni Günaydın
Geri

Erdoğan: 'Donanmamızın Gücüne Güç Katacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'ninde konuştu.
Erdoğan: 'Donanmamızın Gücüne Güç Katacağız'
Haberler / Gündem
24 Ağustos 2024 Cumartesi 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'teki Aksaz Deniz Komutanlığı'nda Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz. Attığımız adımları muarızlarımız korkuyla takip ediyor. Pirireis ordumuz için kritik önemde. Tüm denizaltılarımızı 2029 yılına hizmete alarak donanmamızın gücüne güç katacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'teki Aksaz Deniz Komutanlığı'nda Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"ATTIĞIMIZ ADIMLARI MUARIZLARIMIZ KORKUYLA TAKİP EDİYOR"

Kahraman ordumuzun kahraman mensupları, tersanemizin kıymetli çalışanları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kahraman ecdadımızın emaneti olan ülkemizi hak ettiği yerlere getirmek için mücadelemizi aralıksız sürdürüyoruz. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz. Attığımız adımları muarızlarımız korkuyla takip ediyor.

"PİRİREİS ORDUMUZ İÇİN KRİTİK ÖNEMDE"

Pirireis ordumuz için kritik önemde. Pirireis, emsallerine kıyasla çok daha üstün özelliklerle donatılmaktadır. Uzun süre satha çıkmak zorunda kalmadan hareket icra edebilecektir.

"PİRİREİS DENİZALTISI DENİZ KUVVETLERİ'NE TESLİM EDİLECEK"

Başkan Erdoğan'ın katıldığı törende Türk denizcilik ve savunma sanayi için tarihi adımlar atılacak. Türk denizciliğinin gözbebeği Pirireis Denizaltısı, Türkiye'nin denizaltı teknolojisine yeni bir güç katacak olarak Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilecek.

"TSK’YI HER ALANDA GÜÇLENDİRMENİN ÇABASI İÇİNDEYİZ" 

Topraklarımızda huzur içinde yaşamak için Mavi Vatanımızda etkin bir donanmaya sahip olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. 2002’den beri güçlü Türkiye Güçlü Ordu şiarıyla TSK’yı her alanda güçlendirmenin çabası içindeyiz. 

"TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETMİŞ DURUMDAYIZ"

Deniz Kuvvetleri’mizin ihtiyacı olan her türlü platform ve sistemin tedariki için bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Projesi tamamlanan, yapımına başlanan, modernize edilen her bir gemi ile donanmamızı hedeflediğimiz seviyeye bir adım daha yaklaştırıyoruz.  TCG Piri Reis, 6 adet havadan bağımsız tahrik sistemine sahip denizaltımızın ilkidir. Piri Reis denizaltımızda şimdiye kadar 380’in üzerinde fabrika, liman ve seyir kabul testi başarıyla icra edildi.  Reis sınıfı denizaltımız dünyadaki emsallerine kıyasla çok daha üstün özelliklerle donatılmaktadır.  

‘DONANMAMIZIN GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ’ 

Hırız Reis denizaltımızı 2025 yılında, havuz donatım faaliyetlerini başlattığımız Murat Reis Denizaltımızı 2026 yılında hizmete almayı planlıyoruz. Dördüncü denizaltımız Aydın Reis’in inşaat faaliyetleri süratle devam ediyor. Tüm denizaltılarımızı 2029 yılına hizmete alarak donanmamızın gücüne güç katacağız. 

"138 YILLIK HAYALİMİZ OLAN MİLDEM PROJEMİZLE BAŞLAMAYI ÜMİT EDİYORUZ"

Halihazırda kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden, idamesini gerçekleştirebilen sayılı ülkeler arasındayız. Bununla yetinmiyoruz, 138 yıllık hayalimiz olan kendi denizaltımızı inşa etme hedefimize MİLDEM projemizle başlamayı ümit ediyoruz. Kendi denizaltısını inşa edebilen dünyadaki lider ülkeler arasına girmiş olacağız. MİLDEM projemizle ilgili çalışmalarımız kendi mecrasında ilerliyor. 

"AKYA TORPİDOMUZU KULLANACAK"

Piri Reis kendi güdümlü mermilerimiz ATMACA ve GEZGİN’İN yanı sıra kısa süre harp atışıyla etkisini gördüğümüz gururumuz AKYA torpidomuzu da kullanacaktır. 

"MİLLİ UÇAK GEMİSİ DİZAYN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Çok önemli projeleri hayata geçirdik. Milli hücumbot, yeni tip mayın avlama gemisi, açık deniz karakol gemisi, yeni tip çıkarma aracı gibi önemli platformların inşası devam ediyor. Deniz Kuvvetleri’mizde çığır açacak TF2000 hava savunma harbi, milli denizaltı ve milli uçak gemisinin dizayn çalışmaları sürüyor. 

"HAK VE MENFAATLERİMİZ KORUNACAK"

TF2000 ile ülkemizin hava savunmasını denizden itibaren kademeli olarak sağlayacağız. Hava tehdidine karşı TCG Anadolu ve milli uçak gemisi gibi kritik kabiliyetlerimizin korunmasını temin edeceğiz. Milli uçak gemimizde HÜRJET, KIZILELMA, TB3 ve ANKA3 yerli hava araçlarımız ile denizaşırı etki alanlarındaki hak ve menfaatlerimiz korunacaktır. 

"MAVİ VATAN’DAKİ HAKLARIMIZ SAVUNULACAK"

Tüm bu projelerimizin devreye girmesiyle Deniz Kuvvetlerimiz çok daha üstün kabiliyetlere kavuşacak, Mavi Vatan’daki haklarımız etkin bir şekilde savunulacaktır.

‘İLERİDE MERSİN’DE TERSHANEMİZ OLACAK’ 

Gazi Mustafa Kemal’in bir çocuğu oyuncağını beklemesini bekledim dediği Savarona’yı bakımsızlıktan kurtarıp milletimize kazandırdık. Birileri sadece Gazi’nin ismini kullanarak siyasi rant peşinde koşarken biz binlerce yıllık tarihimizin tamamını bir bütün olarak kucaklıyoruz.  

Tershane altyapımızı güçlendirme çalışma çabamız devam edecek. İleride inşallah Mersin’de bir tershanemiz olacak.

‘3 YAKIT GEMİSİNİ HİZMETE ALIYORUZ’ 

Bugün Deniz Kuvvetleri’nin muharip unsurlarına lojistik destek sağlayacak milli tershanemizde inşa edilen her biri 200’er tonluk 3 adet yakıt gemisini hizmete alıyoruz. Deniz Kuvvetleri’miz ile sahil güvenlik komutanlığımıza bağlı yüzer unsurların lojistik ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabileceğiz. 

‘SAVUNMA SANAYİİ FİRMAMIZ 3500’E ÇIKTI’ 

Çok kısa sürede nasıl büyük mesafeler katettiğimiz görebiliyoruz. 22 yılda savunma sanayiinde araştırma kuruluşları teknoloji merkezleri, askeri özel sektör testhaneleri ile adeta bir devrim gerçekleştirdik. 2002’de ülkemizde 62 olan savunma sanayii sayımız 1031’e, 56 olan savunma sanayii firmamız 3500’e çıktı. 

‘OTONOM DENİZALTI PROJEMİZ DEVAM EDİYOR’ 

Gemilerimizin ihtiyaç duyduğu farklı özellikteki radarların geliştirilmesi, yakın savunma sistemimiz GÖKDENİZ’in üretimlerin tamamlanarak gemilerimize entegrasyonu gibi pek çok faaliyeti büyük bir kararlılıkla yürütüyoruz. 

200 adet deniz platformu ile 40 adet su üstü ve su altı otonom denizaltı projemiz hala devam ediyor. Türkiye çok daha fazlasını başaracak kapasiteye sahiptir. 

Nice ambargoya rağmen elde ettiğimiz neticeler inancın, azmin gayretin neleri başarabileceğini hepimize göstermiştir. Karada, havada, denizde ve her yerde güçlü bir TSK için gerekeni yapmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 

Bizi yolumuzdan çevirmeyi amaçlayan engellere takılmadan, yılmadan, yorulmadan kesinlikle geri adım atmadan Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla yürüyeceğiz. Temel hedeflerimiz güçlü ve tam bağımsız bir savunma politikası, güçlü ve tam bağımsız savunma sanayiidir. 

İnşa faaliyetleri devam eden askeri gemilerimizin donanma envanterine bir an önce katılmasını ümit ediyor, sizleri saygı ile selamlıyorum. " 


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın