Yeni Günaydın
Geri

Bakan Tunç’tan 'Şimşek İstifa Etti' İddialarına Yanıt!

"Soruşturma Başlatıldı!"
Bakan Tunç’tan 'Şimşek İstifa Etti' İddialarına Yanıt!
Haberler / Gündem
24 Ağustos 2024 Cumartesi 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddialarıyla ilgili konuştu. Bakan Tunç, "Halkı yanıltıcı bilgileri yayanlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı. Sayın Bakanımızın böyle bir istifa olmadığını söylemesine rağmen yaymaya devam ettiler. Kasıtlı bir yaklaşım. Ekonomi düzelmesin, hükümet yıpransın diye yapılan bir şey. Bu tür kasıtlı haberleri yapanlar millet nezdinde itibar görmez." diye konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir canlı yayında gündemdeki soruları yanıtladı.

Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

Dün Şanlıurfa'daydık. Şanlıurfa Adalet Sarayı'nın temelini attık. Teşkilatımızı ziyaret ettik. Buradan da Ahlat'a gideceğiz. Yarın Kabine Toplantısı da Ahlat'ta gerçekleştireceğiz. Anlamlı bir günde orada Kabine toplantısı gerçekleştirilecek.

MECLİS'TE YAŞANAN GERİLİM

Hepimizi üzdü. Bu tür manzaraların olmaması lazım. Gazi Meclisimiz Türkiye'nin demokrasinin kalbidir. Bazı milletvekili iç tüzüklere aykırı hareket ederek bu tür olaylara sebebiyet verebiliyorlar. Son oturumda konuşmacının konuşmaya başlar başlamaz, genel görüşmenin dışına çıkarak tahrik içerek bazı söyler söylendiğinde oradaki bazı vekillerin tepkisiyle karşılaşması mümkün. Hakaret içeren sözler bu tür şeylere sebep olabiliyor. Meclis kürsüsünde hakaret olmaz. Meclisimiz bu tür görüntülere sahne olmamalı. Meclis'in saygınlığına gölge düşürmemek gerekir. Kürsüden konuşan kişi bu tür bir olaya sebebiyet verdiğini göstermek istiyor. Oradaki vekillere 'Siz teröristseniz' derseniz bu bir hakaret. Kürsüde ifade özgürlüğü sınırı aşılmamalı. Bu tür olayların tekrarlanmaması lazım. Sadece bu tür olaylara sebebiyet vermek için kürsüye çıkanlar da var. Geçmişte de vardı bugün de var.

'BAKAN ŞİMŞEK İSTİFA ETTİ' İDDİALARINA AÇIKLIK

Bunlar kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar. Ekonomi hedeflendi. Yeni bir ekonomik program uygulanıyor. Bütün çaba içerisindeler. Göstergeler iyi noktaya gidiyor. Milletimizin aynı alım gücüne erişmesi ve enflasyonun tek haneye inmesi için büyük bir çaba var ve bu da gerçekleşecek. Ekonominin bu hedeflerinin yakalanamaması için manipülasyon yapan çeteler var. Siyasetçiler, akademisyenler var. Bu şekilde halkı yanıltıcı bilgileri yayanlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı. Sayın Bakanımızın böyle bir istifa olmadığını söylemesine rağmen yaymaya devam ettiler. Kasıtlı bir yaklaşım. Ekonomi düzelmesin, hükümet yıpransın diye yapılan bir şey. Bu tür kasıtlı haberleri yapanlar millet nezdinde itibar görmez. 

Sosyal medya kullanıcısı en çok ülkelerden biriyiz. Gerçek hayatta suç olan sanal alemde de suç olur. Sosyal medyayı kullanırken gerçek hayatta olduğumuzu düşünerek kullanalım. Sosyal medya bağımlılığı gündemde. Çocuk istismarına yok açan birtakım içerikler de söz konusu. Bu tür zararlı içeriklerden toplumu korumak devletin görevi.

SOKAK RÖPORTAJLARI

Tutuklama bir istisnadır bir tedbirdir. Tutuklama sebepleri vardır. Katalog suçlar vardır. Her olayda hemen tutuklama olmuyor. Bazı olaylarda da neden tutuklama olmadı diye tepki oluyor. Tutuklamaya karar veren hakim. 

"TERÖR, ŞİDDET PROPAGANDASI OLURSA KİŞİYE İŞLEM YAPILIR"

'Sokak röportajları yasaklanıyor mu' diye bir propaganda yapılmaya çalışıldı. Sokak röportajlarının sakıncası yok. O röportajda suç teşkil eden bir şey varsa o ifadeleri kullanan kişinin yargılanması söz konusu olabilir. Terör, şiddet propagandası olursa kişiye işlem yapılır. Sokak röportajı yaptığı için açılmıyor soruşturma, suç teşkil eden bir durum olursa o zaman açılıyor.

DİLAN POLAT'IN TAHLİYESİ

Savcılarımız bu soruşturmayı titizlikle yürüttüler. MASAK raporları çerçevesi içinde mahkemenin verdiği bir karar söz konusu. Dosyanın içeriğiyle ilgili bilgi olmadan neden serbest kaldı ya da neden tutuklandı demek olmaz. Bunu değerlendirecek olan bağımsız ve tarafsız yargı. Bırakalım yargı kendi mecrasında işlesin ve Türk yargısına da güvenelim. Dosya zaten kamuoyuna açık, isteyen ulaşabilir. 

"YARGI BAĞIMSIZ OLMAZSA HUKUK DEVLETİNDEN BAHSEDİLEMEZ"

Adalet mülkün temeli diyoruz. Adaletin tecellisi için hukuk devleti şart. Yargı bağımsız olmazsa hukuk devletinden bahsedilemez. Hukuk devletini güçlendirecek önemli reformlar yaptık. Anayasamızdaki vesayetçi ruhu kaldırmaya yönelik önemli reformlar yaptık. Yargı alanında son 22 yılı büyük reformlarla geçirdik. Kılık kıyafet özgürlüğü yoktu ülkemizde. 

12 Eylül'de bir sağdan bir soldan diye yaşları büyütülerek idam eden bir yargı vardı. Geçmişte darbecilere yardım eden bir yargı varken bugün darbecileri yargılayan bir yargı sistemimiz var. Artık darbe mağdurlarının yanında olan bir yargı var. 

"YARGIDA KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM GELİYOR"

Hukukun üstünlüğünü esas alacak. Gecikmeyen bir adalet sistemi. Bunu biz 1 yıldan bu yana tüm taraflarla toplantı yaptık. Görüşler aldık. Bu görüşler doğrultusunda nerede tıkanma var nerede gecikme var, tüm bu görüşleri biz derledik toparladık. Çalışmanın son aşamasındayız.

Yargı reformu strateji belgesi gelecek 4 yılı kapsıyor. Yargıda köklü bir değişim geliyor. Hukuk ve ekonomi birbiriyle doğru orantılı. 

EV SAHİBİ- KİRACI UYUŞMAZLIKLARI

Zorunlu arabuluculuk uygulaması yüzde 50 oranında çözdü. 250 bin kira davasını arabulucu çözdü. Yargının yükü artmamış oldu. 

NAFAKA TARTIŞMASI

Kısa süren evlilikler bakımından uzun süren nafaka eleştirileri var. Hassas bir konu, kadın da mağdur olmamalı. Tarafları dinleyip makul bir çözümü bulmak da fayda var. 1 ay süren bir evlilik ve yıllar süren bir nafaka ödemesi... Bu sadece nafaka üzerinde değil boşanma davaları, tüm aile hukuku konularında hakkaniyetli bir çözüm için çalışıyoruz.

RUHSATSIZ SİLAHA YAPTIRIM MI GELİYOR

İçişleri Bakanlığımızın bir çalışması var. Ruhsatsız silah noktasında bunun toplumda istemediğimiz durumlara yol açtığını görüyoruz. Sıkı denetimlerle üzerinde durulması gereken bir husus.

TİKTOK'A YASAK GELİR Mİ?

Sosyal medyanın kapatılması konusu artık tüm dünyanın konuştuğu bir şey. Sosyal medya şirketleri burada bir yayın yapıyorlar bu hizmeti ülkemizin altyapısını kullanarak yapıyorlar. Buradan bir para da kazanıyorlar. Bu hizmeti verirken suç işlenmesini önlemezseniz kanun devreye girer. Sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de temsilcilikleri yoktu. Yargı makamları muhatap bulamıyordu. Burada kanuni düzenleme yapılarak Türkiye'de temsilcilikler açıldı. Katalog suçlarla ilgili bir durum olduğunda, çocuk istismarı gibi, yargı bu içeriği çıkarın diyor, çıkarılmadığı zaman kategorili cezalar oluyor. Mahkeme kararlarının uygulanması lazım. Instagram'da katalog suçlar oldu. BTK'nın yetkisi var. Bu adımları atmazlarsa istemediğimiz bir durum ortaya çıkar. Milyonlarca insanımızın kullandığı sosyal medya mecrasının kapatılmasını tabii ki de istemeyiz. O içerikler kaldırılırsa yasak kaldırılır.

SOKAK HAYVANLARI YASASI

Hayvanları da yaşatalım insanları da yaşatalım. Hayvanları koruma kanunu çıkaran iktidar biziz. Aşıla- Kısırlaştır- Yerinde yaşat uygulandı, sokaklar da insanları nasıl parçaladıklarını gördük. Barınaklar yapılsın, zararlı olmayanlar yaşatılsın, sokaklarımız güvenli hale gelsin.

"ÇAKARLI ARAÇ" SORUNU

Mevzuatımızda bunun cezası var. Alt sınırı çok düşük. Bu büyük bir sorun. Bu anlamda mevzuatımızda bir düzenlemeye ihtiyaç var.

DOLANDIRICILIK UYARISI

Özellikle son yıllarda bilişim yoluyla dolandırıcılık çok arttı. Çünkü izinin bulunması zor. Özellikle internette yapılan alışverişte dikkatli olalım. Polisim diye arayanlara lütfen itibar etmeyelim. 


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın