Yeni Günaydın
Geri

ABD Savcılığından Timur Cihantimur Kararı!

Savcılık, Cihantimur’un iadesini ve kararın onay için ABD Dışişleri'ne sunulmasını talep etti.
ABD Savcılığından Timur Cihantimur Kararı!
Haberler / Gündem
24 Ağustos 2024 Cumartesi 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul'da ölümlü kazaya karıştıktan sonra annesi tarafından ABD'ye kaçırılan Timur Cihantimur ve Eylem Tok'un buradaki yargılaması sürüyor. Savcılık, Cihantimur’un iadesini ve kararın onay için ABD Dışişleri'ne sunulmasını talep etti.

İstanbul’da 1 Mart gecesi ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybetmesine ve dört kişinin de yaralanmasına yol açan Timur Cihantimur ile onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok'un yargılandığı davalar devam ediyor.

VOA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun haberine göre, Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua S. Levy, Cihantimur’un yargılandığı mahkemeye sunduğu dilekçede sanığın Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili kararın yapılacak duruşma öncesinde alınmasını istedi.

Başsavcı Vekili, mahkemeden ayrıca Cihantimur’un taksirle adam öldürme ve yaralanmaya neden olma suçundan iki ülke arasındaki anlaşmaya göre Türkiye'ye iade edilebilir olduğunu tasdik etmesi için kararını ABD Dışişleri Bakanlığı’na sunmasını talep etti.

Savcılık sanık avukatlarının yaptığı davanın düşürülmesi talebine de itiraz etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın