Yeni Günaydın
Geri

Türklerin En Çok Gayrimenkul Aldığı Ülkeler Belli Oldu!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yayımlanan Doğrudan Yatırımlar Bülteni'ne göre, yurt dışında yapılan doğrudan yatırımların ikinci çeyrekte yüzde 45’i gayrimenkul sektörüne ayrıldı.
Türklerin En Çok Gayrimenkul Aldığı Ülkeler Belli Oldu!
Haberler / Gündem
30 Ağustos 2024 Cuma 04:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yayımlanan Doğrudan Yatırımlar Bülteni'ne göre, yurt dışında yapılan doğrudan yatırımların ikinci çeyrekte yüzde 45’i gayrimenkul sektörüne ayrıldı.

EN ÇOK O ÜLKELER TERCİH EDİLDİ

Türk yatırımcıların tercih ettiği ülkeler arasında Rusya, Arnavutluk ve İsveç öne çıktı.

ABD ve İngiltere de önemli yatırım bölgeleri olarak dikkat çekti. Ancak, yabancılara yapılan konut satışları yüzde 42,8 oranında bir düşüş yaşadı ve 4.776 adede geriledi. Bu satışların 1.062’si Rus vatandaşlarına, 480’i İranlılara ve 364’ü Ukraynalılara yapıldı.

Yurt dışında yapılan doğrudan yatırımların sektörel dağılımında Hollanda ve ABD öne çıkarken, Hollanda’daki yatırımlar toplamın yüzde 42,9’unu oluşturdu.

ABD’nin yatırımlardaki payı ise geçen yıla göre 6,5 puan azalarak dikkat çekti. Özellikle Rusya, Arnavutluk ve İsveç’teki yatırımlar önemli ölçüde arttı ve 1-2 milyon dolarlık yatırım seviyeleri 36-60 milyon dolar aralığına yükseldi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın