Yeni Günaydın
Geri

Yusuf Dikeç, İkonik Pozunun Patentini Alacak!

Paris Olimpiyat Oyunları'nda havalı tabanca atışındaki duruşuyla gündem olan Yusuf Dikeç, ilgi çeken pozunun patentini alacak.
Yusuf Dikeç, İkonik Pozunun Patentini Alacak!
Haberler / Gündem
29 Ağustos 2024 Perşembe 21:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye'ye havalı tabancada gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç dünya çapında bir ikon haline geldi. Akım haline gelen Yusuf Dikeç'in pozu bütün dünyada ilgi çekti.

İsveçli atlet Armand Duplantis, sırıkla atlamada rekor kırarak altın madalya sevincini milli atıcı Yusuf Dikeç'in ikonikleşen eli cebinde atış pozuyla yaptı.

Paris 2024'ün kadınlar sırıkla atlamadaki Avustralyalı altın madalyalı sporcusu Nina Kennedy de Dikeç'in popüler duruşunu yaptı. Kennedy, 4,90 metrelik derecesiyle altın madalyaya uzanırken sevinç gösterisi Dikeç pozu oldu.

Erkekler disk atmada Jamaikalı Roje Stona, 70 metrelik derecesiyle olimpiyat rekoru kırarak altın madalyaya uzandı. Sporcu başarısını, "Yusuf Dikeç pozu" vererek kutlayanlar arasında yer aldı.

Erkekler maraton 10 kilometre mücadelesinde, Macar sporcu David Betlehem de "Yusuf Dikeç pozu"nu verenler arasında yer aldı.

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Lille ile yaptığı ilk maçta 80. dakikada frikik golü attan İrfan Can Kahveci, takım arkadaşlarıyla sevinç yaşarken "Yusuf Dikeç pozu" verdi.

İskoçya'nın Rangers takımının Cyriel Dessers, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Ukrayna'nın Dynamo Kiev takımı ile yaptıkları ve 1-1 berabere kaldıkları maçta uzatma bölümünde attığı golün ardından sevinirken tribünlerden gelen desteğe Dikeç pozuyla cevap verdi.

Hollanda ekibi Ajax'ın UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda deplasmanda Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'u 1-0 yendiği maçta 28. dakikada gol atan Steven Berghuis, sevincini "Yusuf Dikeç pozu"yla yaptı.

Daha bir çok ünlünün taklit ettiği ve tişörtleri bastırılan, kahvelere resmi çizilen Dikeç, ikonik pozu için Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulundu.

Yusuf Dikeç’in marka tescil başvurusunu gerçekleştiren Markiz Patent, “İyi niyetli olmadığını düşündüğümüz birinin başvurusu bizi harekete geçirdi. Milli sporcumuz da tescil sürecini yakından takip ediyor" dedi.

Meşhur kişi ve firmaların isimlerini ticari menfaat için kullanmak isteyenlerin olabildiğine dikkat çeken firma, "Yeni süreçte, akla gelebilecek her türlü eşya ve hizmetler için artık Yusuf Bey'in izni alınarak, anlaşma yapılarak pozu kullanmak durumunda kalacaklar. Haksız kazancı önlemek üzerine attığımız bir adım” diye konuştu.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın