Yeni Günaydın
Geri

İstanbul'da Taksi Sorunu Çözülüyor!

İstanbul'da yıllardır süren taksi sorunu tepki çekmeye devam ediyor. Megakentte taksiler ile ilgili yeni düzenleme geliyor.
İstanbul'da Taksi Sorunu Çözülüyor!
Haberler / Gündem
29 Ağustos 2024 Perşembe 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul'da gözler bugün gerçekleştirilecek olan UKOME toplantısında. Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, İstanbul'da kurulması istenen yeni taksi sisteminin ilk etapta 2 bin 500 araçla başlanacağını hatırlattı. Konuya ilişkin UKOME'de oy hakkı bulunan Bakanlığın uygun görüş bildireceğinin altını çizen Uraloğlu, "Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul'da yıllardır süren taksi sorunu tepki çekmeye devam ediyor. Megakentte taksiler ile ilgili yeni düzenleme geliyor.

Ekrem İmamoğlu yazılı açıklamasında, değişiklik teklifinin 29 Ağustos'ta yapılacak Ulaşım Koordinasyon Merkezi, UKOME toplantısında gündeme gelip karara bağlanacağını belirtti.

Meclis kulislerinde yer alan bazı haberlerdeyse, hükümet yetkililerinin de kentteki taksi sayısını artırmaya yönelik yasa tasarısı üzerinde çalıştığı bilgisi verildi.

BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni onaylayacaklarını duyurdu.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız.

2500 araçla başlanacak yeni taksi sisteminin kurulmasına dair yarın yapılacak olan UKOME Toplantısı’nda gündemde yer alan teklife ilişkin olarak oy hakkı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kurumlar olarak uygun görüş vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın