Yeni Günaydın
Geri

Narin'in Ağabeyinin Kolundaki İzler İçin Baro'dan Açıklama!

Diyarbakır Barosu ve Haluk Levent ise 'bilgi kirliliği' açıklaması yaptı ve "Adli Tıp Raporu iddia edildiği gibi bir tespiti barındırmıyor" dedi.
Narin'in Ağabeyinin Kolundaki İzler İçin Baro'dan Açıklama!
Haberler / Gündem
29 Ağustos 2024 Perşembe 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Günlerdir kayıp olan Narin'in ağabeyi gözaltındaydı. Kaynaklar, ağabeyin kolundaki ısırık izinin, kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'a ait olmadığının tespit edildiğini söyledi. Diyarbakır Barosu ve Haluk Levent ise 'bilgi kirliliği' açıklaması yaptı ve "Adli Tıp Raporu iddia edildiği gibi bir tespiti barındırmıyor" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, 8 yaşındaki Narin Güran'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.

AA: Isırık izinin Narin'e ait olmadığı belirlendi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre soruşturma kapsamında gözaltına alınan kayıp kızın ağabeyi E.G'nin (18), kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumundaki işlemleri tamamlandı.

Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemenin ardından hazırlanan rapor, soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Raporda, ısırık izinin Narin'e ait olmadığı belirlendi.

Bu arada, E.G'nin İstanbul Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından yeniden Diyarbakır'a götürüldüğü öğrenildi.

Diyarbakır Barosu:Adli Tıp Raporu iddia edildiği gibi bir tespiti barındırmıyor

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ise konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

"Teyit edilmemiş ve gerçek olmayan bilgilerle kamuoyunu lütfen yanıltmayın. İlk günden beri ifade ettiğim üzere doğru olmayan bilgiler tamamen soruşturma sürecine zarar vermektedir. Adli Tıp Raporu iddia edildiği gibi bir tespiti barındırmıyor."

Haluk Levent: DNA sonucu henüz çıkmadı

Ahbap Derneği Genel Başkanı Haluk Levent de DNA testi sonucunu hatırlattı ve "Narin ile ilgili bilgi kirliliği var. DNA sonucu henüz çıkmadı. Bilginize" dedi.

Narin ne zaman kayboldu?

21 Ağustos tarihinde camiden eve dönen Narin Güran kayboldu. Kaybolan çocuğu arama çalışmaları Tavşantepe mahallesinde 1710 kişilik ekiple devam ediyor. Adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişi ise serbest bırakıldı.

Narin nasıl kayboldu?

Narin Güran ailesiyle birlikte Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde yaşıyordu. Ailesinin aktardığına göre çocuk, öğle yemeğinden sonra Kur'an kursuna gitti.

Ancak Narin kurstan sonra eve dönmedi. Ailesi, kızlarının akşama doğru amcasının evinde çocuklarla oynadığını düşündüğünü, sorduklarında kızının orada olmadığını öğrendiklerini, bunun üzerine çocuklarını aramaya başladıklarını belirtiyor.

Aile çocuklarından haber alamaması üzerine de yetkililere başvurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın