Yeni Günaydın
Geri

Dünyanın İlk Göz Nakli Başarıyla Sonuçlandı!

"İnanılmaz' bir ilerleme kaydedildi"
Dünyanın İlk Göz Nakli Başarıyla Sonuçlandı!
Haberler / Yaşam
11 Eylül 2024 Çarşamba 05:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'li gazi Aaron James, geçen sene dünyanın ilk tüm göz naklini geçirmişti. James'e bir sene sonra yapılan doktor kontrollerinde, donör gözün kan akışını ve normal basıncını koruduğu gözlemlendi. Bu durum araştırmacılar tarafından 'inanılmaz bir ilerleme' olarak nitelendirildi.

ABD'li bir gazi olan Aaron James, 2021 yılında yüksek gerilim hattı işçisi olarak çalışırken geçirdiği bir kaza sonucu yüzünün çoğunu kaybetti.

46 yaşındaki James, ABD'de yüz nakli geçiren 19. kişi ve dünyada ilk tüm göz nakli geçiren ilk kişi olarak biliniyor.

Tüm göz nakli ameliyatından bir yıl sonra görme yetisini kazanamasa da, yapılan yeni çalışmalar sonucunda donör gözün şimdiye kadar normal basıncı ve kan akışını korumasının 'inanılmaz bir ilerleme' olduğu bildirildi.

Hayvanların üzerinde yapılan tüm göz nakli ameliyatlarından sonra donör gözlerin genellikle küçülmesi gözlemlendiğini söyleyen araştırmacılar, James'in donör gözünün boyutunu koruduğunu belirtti.

'Bu gelişme, duyu organlarını içeren karmaşık organ nakillerine ilham verebilir'

NYU Langone Health araştırmacıları, ameliyat sonrasında gördükleri sonuçların, yeni klinik protokollerin önünü açabilecek derecede inanılmaz olduğunu açıkladı. Bu durumun kritik öneme sahip duyu organlarını içeren karmaşık nakil ameliyatlarına dair daha fazla araştırmaya ilham verebileceği düşünülüyor.

Araştırmacıların yeni odağının, Aaron James'in tüm göz naklinin üzerinde çalışarak göze görme yeteneğinin nasıl geri kazandırılabileceğini bulmaya yönelik olduğunu söyleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın