Yeni Günaydın
Geri

İzmir Körfezi'nde Korkutan Balık Ölümleri!

İzmir Körfezi'nde kirlilik nedeniyle çok sayıda ölü balık kıyıya vurmaya devam ediyor.
İzmir Körfezi'nde Korkutan Balık Ölümleri!
Haberler / Yaşam
10 Eylül 2024 Salı 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

20 Ağustos’ta Bayraklı ilçesi Turan Sahili’nde başlayan ölü balıkların kıyıya vurması ve kötü kokuların yayılması sorunu, yetkilileri harekete geçirdi. Körfezde kirliliğin kaynağının tespit edilmesi ve sorunun çözülmesi için çalışmalar sürüyor.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ BALIK SU YÜZEYİNE ÇIKTI

Deniz suyu renginin yeşil ve kahverengiye döndüğü körfezde balık ölümleri, bugün Karşıyaka ilçesi Aksoy Mahallesi’nde de yoğun bir şekilde gözlemlendi. Sahil boyunca çok sayıda ölü balığın deniz yüzeyinde ve kıyıda biriktiği görüldü.

Sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar bu duruma tepki gösterirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri denizdeki ölü balıkları toplamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından toplu balık ölümleri ve kirlilik sorununa çözüm arayışları için kurulan "İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu", geçen hafta Bakan Murat Kurum'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kurul, kirlilikle ilgili incelemeler ve çözüm önerileri üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın