Yeni Günaydın
Geri

CHP’nin Tüzük Değişiminde Dikkat Çeken ‘Cumhurbaşkanı’ Ayrıntısı!

CHP’de Özgür Özel’in vaadi kapsamında yeni bir tüzük için çalışmalar başladı. Çalışmadaki ‘cumhurbaşkanı’ ayrıntısı ise dikkat çekti.
CHP’nin Tüzük Değişiminde Dikkat Çeken ‘Cumhurbaşkanı’ Ayrıntısı!
Haberler / Politika
16 Temmuz 2024 Salı 09:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Özgür Özel’in genel başkan olduğu kurultayda söz verdiği “Adayların ön seçim ile belirlenmesi” vaadi kapsamında yeni bir tüzük için çalışmalar başladı.

Sözcü’de yer alan habere göre, ön seçimin yanı sıra dönem sınırlaması taleplerini değerlendiren Genel Merkez, yerel seçimden sonra eski milletvekilleri, parti yöneticileri, Parti Meclisi üyeleri ile görüşerek 7 bine yakın değişiklik talebi topladı. Yeni tüzük ile milletvekili adaylığında kadın ve genç kotasının arttırılması öngörülüyor.

DENEYİMLİ MİLLETVEKİLLİĞİ KOTASI

Genel Başkanın yüzde 15 olan kotası yüzde 5’e düşürülüyor. Deneyimli milletvekili kotası da getirilmek isteniyor. Ayrıca önseçimde oy kullanacak üyenin bir kadın adaya ve bir sivil toplum ya da sendika kökenli bir adaya oy verme zorunluluğu getirilmek isteniyor.

CUMHURBAŞKANI ADAYI

Cumhurbaşkanı adayının da geniş katılımla belirlenmesi hedefleniyor. Anketler ve üyeler, parti kurullarının ortak karar alması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı adayları milletvekillerinin imzasıyla ya da 100 bin imza toplayarak aday olabiliyor. Tüzük için eylül ayında Sivas’ta başlayıp, Ankara’da devam eden ve en az 2 gün sürecek bir kurultay planlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın