Yeni Günaydın
Geri

Erdoğan-Esad Görüşmesinin Yeri Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki Esad yönetimine ilişkin olumlu sinyaller verirken, Irak'tan da dikkat çeken bir açıklama geldi.
Erdoğan-Esad Görüşmesinin Yeri Belli Oldu!
Haberler / Politika
13 Temmuz 2024 Cumartesi 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki Esad yönetimine ilişkin olumlu sinyaller verirken, Irak'tan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Türkiye ve Suriye arasında Bağdat'ta bir toplantı düzenlenmesi için anlaşma sağlandığını duyurdu.

Washington'da gazetecilere konuşan Hüseyin, "Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkiler karmaşık olsa da, Irak üzerinden iki ülke arasında temaslar devam ediyor. Bağdat'ı buluşma noktası olarak belirleyerek bir girişimde bulunduk. Irak olarak, Türkiye ve Suriye liderleri arasında temaslar devam ediyor" dedi.

Hüseyin ayrıca, Rusların da arabuluculuk görüşmelerine katıldığını hatırlatarak, Türk ve Suriyeli mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde Bağdat'ta bir toplantı düzenlenmesi konusunda ön anlaşma sağlandığını belirtti. Görüşme tarihinin Washington dönüşünde netleşeceğini de ekledi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya el Sudani'nin danışmanı da, Türkiye ve Suriye arasında normalleşme

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın