Yeni Günaydın
Geri

Anket: 'Muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olsun?'

Çıkan sonuç Özel'i de İmamoğlu'nu da üzecek
Anket: 'Muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olsun?'
Haberler / Politika
11 Temmuz 2024 Perşembe 18:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Erken seçim tartışmalarının yaşandığı şu günlerde yapılan ankette vatandaşlara "Yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin adayı kim olmalıdır?" sorusu yöneltildi. Anketten çıkan sonuca göre; ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP lideri Özel'i ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu geride bırakarak zirveye oturdu.

Özellikle muhalefet kanadında sıklıkla dillendirilmeye başlanan erken seçim tartışmaları devam ederken anket şirketleri de araştırmalarına hız vermeye başladı. Son olarak AREA Araştırma Şirketi, Türkiye'de Siyasi Durum Araştırması'nda katılımcılara "Yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin adayı kim olmalıdır?" sorusunu yöneltti.

MANSUR YAVAŞ BİRİNCİ SIRADA
Açık uçlu formatında sorulan soruya yüzde 25.3'lük kesim Mansur Yavaş yanıtını verdi. Yavaş'ı ise yüzde 19.6 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu takip etti. İmamoğlu'ndan sonra yüzde 7.8 ile üçüncü sırada CHP lideri Özgür Özel yer aldı. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın ise yüzde 2.1 oranla dördüncü olması dikkat çekti.

ERKEN SEÇİM OLMALI MI?
4-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin 56 kişiyle yapılan anket çalışmasında "Sizce erken genel seçim olmalı mıdır?" sorusuna yüzde 53,3 evet cevabını verdi. Çoğunluğun erken seçim istediği ankette hayır cevabını verenlerin oranı da yüzde 41,2 oldu. Yüzde 5,5 ise fikir belirtmedi.

ESAD'LA GÖRÜŞÜLMELİ Mİ?
Suriyeli sığınmacı sorununun çözümü için hükümetin Suriye'deki rejimin başkanı Beşar Esad ile görüşmesi gerektiğini belirtenlerin oranı yüzde 85,4 oldu. Görüşmemesi gerektiğini belirtenlerin oranı yüzde 8,5 iken yüzde 6,1 fikir belirtmedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın