Yeni Günaydın
Geri

Hulusi Akar'dan 3.Dünya Savaşı Açıklaması!

"3. Dünya Savaşı riski her zaman var. Savaş bir bakıma başladı."
Hulusi Akar'dan 3.Dünya Savaşı Açıklaması!
Haberler / Politika
16 Temmuz 2024 Salı 08:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı programda 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı. Programda gündemdeki konulara ilişkin soruları da yanıtlayan Akar, 3. Dünya Savaşı tartışmalarına ilişkin de konuştu. Akar, "3. Dünya Savaşı riski her zaman var. Savaş bir bakıma başladı.Savaş en kaba şekilde hazırlık safhası, düzenlenmeler, diplomatik, siyasi çalışmalar, ittifakların kurulması. Ondan sonra bu icra edilir. Ülkeler, bloklar hazırlıklarını sürdürüyorlar." dedi.

Eski Savunma Bakanı Hulusi Akar, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. 2016 yılında Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan Akar, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Akar'ın en dikkat çeken ifadeleri, Hakan Fidan ile ilgili söyledikleriydi. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananları anlatan Akar, "O gece büyük bir şok yaşadım. Hakan Fidan'ın alınacağını öğrendik. Uçuşların müsaade edilmemesi emri verdim" dedi.

"3. DÜNYA SAVAŞI BAŞLADI"

Akar, 3. Dünya Savaşı'nın bir bakıma başladığını belirterek, savaşın üç aşamadan oluştuğunu ifade etti. Şu anda dünyada yaşananların savaşın hazırlık aşamasını oluşturduğunu vurgulayan Akar, "Bu hazırlıkların yeterli olduklarını gördüklerinde savaş başlar" dedi.

Akar'ın konuya ilişkin açıklamaların tamamı şu şekilde:

"Atalarımızı iyi okumamız lazım. Bilim ve akılla bakmamız lazım. Bu hiçbir şekilde dine, milli ve manevi değerlere aykırı bir şey değil. Akıl ve bilimle baktığımızda olayları görüyoruz. Atalarımız 'Hazır ol cenge istersen sulhü salah' demişler. Her zaman, bugün dahi bizi cenge hazır olmamız lazım. Daha önce kovitten bahsetseler anlamazdık. Rusya-Ukrayna savaşından bahsetseler inanmazdık. İsrail'in jenosidi ortada. Her an her şey olabilir. Mehmetçiğin yüksek ruh hali kimsede yok. Devlet olarak bizim sorumluluğumuz onlara en ileri teknolojiye dayalı silah, araç ve gereci vermemiz lazım. Parasını verdiğimiz Heron'ların bakımını İsrail'e yaptıramamıştık. Çok şükür şu anda savinma sanayinde Cumhurbaşkanımızın teşvikiyle yüksek seviyelere geldik. Tank, top, hatta uçağımızı, helikopterimizi, İHA, SİHA'larımızı yaptık. Bayraktar meselesi çok önemli mesele. Burada adanmışlık var. Rahmetli Özdemir Bey'in adanmaşlığı var. Bu sayede operasyon yapabiliyoruz, Azerbaycan'da kardeşlerimizi destekliyoruz. Dost ve müttefik ülkelere bunlar ihraç ediliyor. 3. Dünya Savaşı riski her zaman var. Savaş bir bakıma başladı. Savaş en kaba şekilde hazırlık safhası, düzenlenmeler, diplomatik, siyasi çalışmalar, ittifakların kurulması. Ondan sonra bu icra edilir. Ülkeler, bloklar hazırlıklarını sürdürüyorlar. Zaman ve mekân hak ve menfaatleri noktasında yeterli olduklarını gördükleri anda bu savaş başlar."
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın