Yeni Günaydın
Geri

Zelennski, Putin'e 'Hasta Yaşlı Adam' Dedi!

Ukrayna'nın geliştirdiği yeni silahı öven Zelenski, Putin'i ‘hasta yaşlı adam’ olarak nitelendirdi
Zelennski, Putin'e 'Hasta Yaşlı Adam' Dedi!
Haberler / Dünya
25 Ağustos 2024 Pazar 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski dün (Cumartesi) yaptığı açıklamada, ülkesinin geliştirdiği yeni bir silah olan insansız hava aracı (İHA) füzesini övdü ve bunun savaşı Rusya'ya taşıyacağını söyledi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters'tan aktardığı habere göre Zelenski, Rus mevkidaşı Vladimir Putin'i ‘hasta yaşlı adam’ olarak niteleyerek alay etti.

Ukrayna'nın Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını kazanmasının 33’üncü yıldönümü kutlayan Zelenski, yeni Palyanitsa silahının, Kiev'in Rusya ile savaşında ve Rus petrol rafinerileri ile askeri havaalanlarını bombalamada kullandığı yerli üretim İHA’lardan daha hızlı ve güçlü olduğunu söyledi.

“Düşmanımız Ukrayna'nın karşılık verme yönteminin ne olduğunu bilecek. Bu değerli, dengeli ve uzun menzilli bir yöntemdir” diyen Zelenski, saldırının yerini belirtmeden yeni silahın Rusya'daki bir hedefi başarıyla vurmak için kullanıldığını ifade etti.

Zelenski, 71 yaşındaki Putin'i ve Moskova'nın nükleer silah kullanma söylemini tanımlarken alaycı bir ton kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Telegram üzerinden paylaştığı bir videoda şunları söyledi: “Kızıl Meydan'da yaşayan ve sürekli olarak herkesi kırmızı düğmeyle tehdit eden hasta yaşlı adam, kırmızı çizgilerinin hiçbirini bize dikte etmeyecektir.”

Rusya, Ukrayna topraklarını işgal ettiği Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya binlerce füze ve İHA fırlattı. Moskova ise Ukrayna'nın Rus topraklarına yönelik İHA saldırılarını terör eylemi olarak nitelendiriyor.

Rus güçleri Ukrayna'nın doğusunda ilerliyor ve ülke topraklarının yüzde 18'ini işgal etmiş durumda.

Zelenski, ülkesinin müttefiklerine, Rus topraklarının derinliklerini hedef almak ve savaş uçaklarının Ukrayna'ya füze ve bomba fırlattığı hava üslerini vurmak için Batılı silahları kullanmasına izin vermeleri için baskı yapıyor.

Zelenski düzenlediği basın toplantısında, “Bir kez daha vurgulamak isterim ki Palyanitsa da dahil olmak üzere yeni silahlarla ilgili kararlarımız bizim gerçekçi hareket tarzımızdır. Bazı ortaklarımız ise maalesef kararlarını geciktirmektedir” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın