Yeni Günaydın
Geri

YouTube Shorts, TikTok'u Tahtından mı Ediyor?

Luminate’nin son raporuna göre  müzik dinleyicileri arasında YouTube Shorts giderek yaygınlaşırken TikTok’un büyümesi durmaya başladı.
YouTube Shorts, TikTok'u Tahtından mı Ediyor?
Haberler / Medya
24 Temmuz 2024 Çarşamba 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TikTok en büyük platform olmaya devam ediyor ancak büyüme hızı durma işaretleri gösteriyor. 2023 yılının 2. çeyreğinde, müzik dinleyicilerinin yaklaşık %33’ü TikTok kullandığını bildirirken, bu oran 2024 yılının 2. çeyreği için de aynı kaldı. Buna karşılık YouTube Shorts’un büyüme hızı2023’ün 3. çeyreğinde %28’den 2024’ün 2. çeyreğinde yaklaşık %31’e yükseldi.Bunlara karşılık Facebook ve Instagram Reels’in müzik dinleyicileri arasındaki popülerliği düşüşe geçti.

Veriler, TikTok’un 2025 yılına doğru müzik dinleyicilerinin lider platformu olmayabileceğini gösteriyor. YouTube’un Google’dan sonra internetteki en büyük ikinci web sitesi olması ve aylık yaklaşık 113 milyar görüntülenmeye ulaşması Shorts’un büyümesinde önemli etki yapıyor.

Ayrıca aylık ortalama 2.5 milyar aktif kullanıcısıyla Facebook’tan sonra en popüler ikinci sosyal ağ. Günlük YouTube Shorts görüntüleme sayısı 2023’te 70 milyara ulaştı ve yaklaşık 750.000 içerik üreticisi YouTube Shorts aracılığıyla platformdan gelir elde ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın