Yeni Günaydın
Geri

Süleyman Soylu Yeni Parti mi Kuracak?

"Kesin bir planı vardır…"
Süleyman Soylu Yeni Parti mi Kuracak?
Haberler / Medya
17 Temmuz 2024 Çarşamba 09:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

‘AK Parti’nin geleceğinde kendisine yer göremeyen’ Süleyman Soylu'nun, MHP’deki oy kaybı, İYİ Parti’deki parçalanmadan sonra bu alandaki boşluğu doldurmaya, kendisine yeni bir merkez yaratmaya çalıştığı iddia edildi.

Dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'ye başvuru yapacağını açıklayan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine tashih edilen zırhlı aracı da terk ettiği iddiaları üzerine yeni bir gelişme yaşandı. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, “AKP’nin geleceğinde kendisine yer göremeyen Soylu’nun MHP’deki oy kaybı, İYİ Parti’deki parçalanmadan sonra bu alandaki boşluğu doldurmaya, kendisine yeni bir merkez yaratmaya çalıştığı öne sürülüyor” diye yazdı.

“İçişleri Bakanlığı görevine Ali Yerlikaya’nın getirilmesiyle başlayan çatlak, son haftalarda iyice büyüdü. Bütün bunlara ilave olarak, AKP’nin yeni parti grubunda Soylu’ya yakınlık duyan neredeyse tek isim kalmadı. Partinin karar mekanizmalarının da dışında kalan Soylu iyice yalnızlaştı” diye yazan Nuray Babacan, devamında Süleyman Soylu’nun istifaya hazırlandığını, sine-i millete döneceğini ve önümüzdeki dönemde yeni bir partiyle, yeni bir güç odağı olarak seçimlere hazırlanacağı iddialarını paylaştı:

“AKP’de ne zaman Erdoğan sonrası konuşulsa, hep üç seçenek gündeme gelirdi; ‘Aile kendilerinden birinin olmasını ister, Hakan Fidan hazırlanır, Süleyman Soylu kesinlikle aday olur…’ Şimdi, Soylu potadan düşmüş gibi… Soylu’yu tanıyanlar, ‘Kendisi, her zaman ‘Erdoğan’ı bir kez daha cumhurbaşkanı seçtirip (2023 seçimleri) siyaseti bırakacağım’ derdi. Şimdi, yeni bir hazırlık yapıyor olabilir. Kesin bir planı vardır. Yani post Erdoğan (Erdoğan sonrası) dönemine hazırlanıyor olabilir’ yorumları yapıyor… Göreceğiz...”

Nuray Babacan’ın ‘Süleyman Soylu’dan istifa sinyali, Sine-i Millet’e dönüş planı mı?’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Sıkıntılı bir süreçten geçen Cumhur İttifakı’nın yeni bir sorunla uğraşmaması için devreye girenlerle konu kapatılmaya çalışılabilir. Fakat partide konuşulan diğer olasılıklar daha ilginç… Soylu’nun istifaya hazırlandığı, sine-i millete döneceği ve önümüzdeki dönemde yeni bir partiyle, yeni bir güç odağı olarak seçimlere hazırlanacağı iddiaları var.

ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞI MI?

AKP’nin geleceğinde kendisine yer göremeyen Soylu’nun MHP’deki oy kaybı, İYİ Parti’deki parçalanmadan sonra bu alandaki boşluğu doldurmaya, kendisine yeni bir merkez yaratmaya çalıştığı öne sürülüyor. Erken seçim olasılıkları da hesaba katıldığında milliyetçi oylara talip olmak mantıksız gelmiyor.

Tabii, hem dokunulmazlığının kaldırılması hem de milletvekilliğinden istifasının kabul edilmesi için TBMM Genel Kurulu’nun onayı gerektiği için bu çıkışların sadece “Ben de buradayım, beni yok sayamazsınız” mesajı içerdiğini düşünenler de var. AKP’den istifa edip, grup kurmaya çalışması da bir yol olabilir…

POST ERDOĞAN DÖNEMİ

AKP’de ne zaman Erdoğan sonrası konuşulsa, hep üç seçenek gündeme gelirdi; “Aile kendilerinden birinin olmasını ister, Hakan Fidan hazırlanır, Süleyman Soylu kesinlikle aday olur…” Şimdi, Soylu potadan düşmüş gibi… Soylu’yu tanıyanlar, “Kendisi, her zaman ‘Erdoğan’ı bir kez daha cumhurbaşkanı seçtirip (2023 seçimleri) siyaseti bırakacağım’ derdi. Şimdi, yeni bir hazırlık yapıyor olabilir. Kesin bir planı vardır. Yani post Erdoğan (Erdoğan sonrası) dönemine hazırlanıyor olabilir” yorumları yapıyor… Göreceğiz...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın