Yeni Günaydın
Geri

Yeni Şafak'tan Zenginlerle İlgili Vergi Teklifi!

Yeni Şafak'tan "zenginlerden bir defaya mahsus aktif vergisi alınsın" teklifi geldi.
Yeni Şafak'tan Zenginlerle İlgili Vergi Teklifi!
Haberler / Medya
8 Temmuz 2024 Pazartesi 08:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeni Şafak'tan "zenginlerden bir defaya mahsus aktif vergisi alınsın" teklifi geldi. Gazetenin haberinde Türkiye'deki dolar milyarderleri ve milyonerlerinin sayısı da verildi.
Yeni Şafak gazetesi, pandemi, deprem ve savaşın tetiklediği ekonomik krizin etkilerini azaltmak için bir defaya mahsus zenginlerden "aktif vergisi" alınmasını istedi. Haberde, "Gelir İdaresi Başkanlığı’nın önünde duran 2023 beyannameleri üzerinden alınacak vergilere ek olarak tahsil edilecek yüzde 0,5-1’lik bir vergi hem asrın felaketinin yükünü önemli miktarda hafifletir hem de Hazine’yi daha fazla borçlanmaktan kurtarır" ifadeleri kullanıldı.

“BİR DEFAYA MAHSUS…”

Yeni Şafak gazetesi bugün manşetinden verdiği haberde, ilginç bir teklifte bulundu.

Türkiye’deki ekonomik krizin sorumlusu olarak pandemi, depremler ve Ukrayna-Rusya savaşı gösterilen haberde, "Pandemi, 6 Şubat 2023 depremleri ve savaşın tetiklediği küresel krizin ekonomiye etkilerini azaltmak için zenginden bir defaya mahsus 'aktif vergisi' alınsın" denildi.

Yapılacak düzenleme ile küçük mükellefin kapsam dışı bırakılması kaydedilirken, son olarak 1994 yılında DYP-SHP koalisyon hükümetinin çıkarttığı Ekonomik Denge Vergisi benzeri düzenlemede "öz kaynaklarıyla yatırım yapan cezalandırılmasın" ifadeleri kullanıldı.

Haberde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin faturasının sanılandan daha büyük olduğu belirtilirken, "Türkiye’de yüzlerce holding var. Bu holdinglere bağlı iştirakler ile yönetimindeki şahıslara ait yüksek varlıklar dikkat çekiyor. Kişi ve kurumların belli bir seviyenin üzerinde varlığından vereceği yüzde 1’lik katkıyla Türkiye, depremin ağır yükünü kolayca omuzlayabilir" denildi.

Dünyadan örnekleri sıralayan Yeni Şafak gazetesi, Türkiye'de dolar milyoneri 44 bin kişi, 18 de dolan milyarderi olduğunun altı çizildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın