Yeni Günaydın
Geri

Ünlü Sigara Markasından İflas Başvurusu!

Almanya'nın 23 yıllık ünlü sigara markası TMCC (Tütün İmalatı ve Sigara Şirketi), iflas başvurusu yaptı.
Ünlü Sigara Markasından İflas Başvurusu!
Haberler / Ekonomi
27 Ağustos 2024 Salı 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Almanya'nın 23 yıllık ünlü sigara markası TMCC (Tütün İmalatı ve Sigara Şirketi), iflas başvurusunda bulundu. Offenburg Bölge Mahkemesi'ne yapılan başvuruyla birlikte firmanın iflas süreci resmen başladı. Şirketin iflastan kurtulup kurtulamayacağı ise halen belirsizliğini koruyor.

TMCC'nin iflas sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan geçici iflas yöneticisi Dirk Pehl, firmanın operasyonlarının şu an için devam edeceğini ve 40'tan fazla çalışanın işlerinin güvence altında olduğunu belirtti. Pehl, çalışanların maaşlarının ise Ekim ayına kadar Federal Çalışma Ajansı tarafından sağlanan iflas yardımı ile karşılanacağını ifade etti.

TMCC'nin iflas etmesinin başlıca nedeni olarak, sigara paketleri için gerekli olan vergi pullarının önceden finanse edilmesi gereken yüksek sermaye gereksinimleri gösteriliyor. Ayrıca, bir üretim makinesindeki arıza nedeniyle yaşanan üretim kaybı ve tütün tüketicilerinin talebindeki düşüş de iflasın diğer önemli nedenleri arasında yer alıyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın