Yeni Günaydın
Geri

Elektrikli Araçlara Yüzde 100 Vergi Geliyor!

ABD ve AB ile Çin arasında ekonomi çekişmesi devam ediyor. Batılı devletler, Çin'in küresel ekonomideki etkisini düşürmek için çeşitli tedbirler getiriyor.
Elektrikli Araçlara Yüzde 100 Vergi Geliyor!
Haberler / Ekonomi
27 Ağustos 2024 Salı 04:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD ve AB ile Çin arasında ekonomi çekişmesi devam ediyor. Batılı devletler, Çin'in küresel ekonomideki etkisini düşürmek için çeşitli tedbirler getiriyor. Geçtiğimiz aylarda ABD ve Avrupa Birliği Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillere yüksek vergiler getirmişti.

Reuters'in haberine göre, batılı devletler tarafından alınan bu karar, Kanada tarafından da dikkate alındı ve Kanada hükümeti, Çin yapımı elektrikli araçlara yüzde 100, alüminyum ve çeliğe ise yüzde 25 vergi yeni gümrük vergileri getirmeye hazırlanıyor. Bloomberg ise kararın Başbakan Justin Trudeau tarafından kabine toplantısında açıklanacağını yazdı.

KANADA ABD'Yİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Kanada, ekonomik olarak büyük çoğunlukla ABD ile yapılan ticarete bağlı. Bu noktada Kanada hükümeti, Biden'ın aldığı kararları yakından takip ediyor. ABD başkanının Çin'den ithal edilen elektrikli araçlar, bataryalarına güneş pillerine, çeliğine ve diğer ürünlerine karşı çok daha yüksek bir gümrük vergisi hamlesi üzerine Kanada hükümeti de aynı adımı atmaya hazırlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın