Yeni Günaydın
Geri

Altın Fiyatlarına Fed Desteği!

Altın fiyatları, ABD'de faizlerin düşme ihtimalinin dolara darbe vurması ile kritik seviye olan ons başına 2 bin 500 doların üzerindeki seyrini sürdürdü.
Altın Fiyatlarına Fed Desteği!
Haberler / Ekonomi
26 Ağustos 2024 Pazartesi 09:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın gevşeme yanlısı açıklamalarının eylülde faiz indirimi beklentilerini kuvvetlendirmesinin ardından zayıflayan dolar ve tahvil getirilerinin desteğiyle güçlü seviyelerini korudu.

Fed Başkanı Powell cuma günü yaptığı konuşmada "Enflasyonun yüzde 2'ye giden sürdürülebilir yolda olduğundan eminim" demiş, bu da ons başına 2 bin 500 dolar seviyelerinin üstünde seyreden altın fiyatlarını desteklemişti.

Dolar ve tahvil getirileri de yatırımcıların ABD ve Avrupa'da faiz indirimlerine zemin hazırlayacağını tahmin edilen enflasyon verisi öncesinde geriledi.

ABD'de cuma günü kişisel tüketim harcamaları ve çekirdek enflasyon verileri, Avrupa Birliği'nde (AB) ise öncü enflasyon verisi açıklanacak. Analistler, verilerin eylülde faiz indirimlerine zemin hazırlayacak kadar ılımlı olacaklarını bekliyor.

Fed fonlama piyasası vadeli işlemlerine göre 18 Eylül'deki politika toplantısında 25 baz puanlık faiz indirimine kesin gözüyle bakılırken, 50 baz puan büyüklüğünde indirim için yüzde 38 olasılık veriliyor. Piyasalar bu yıl için 103, 2025 için 122 baz puan faiz indirimi fiyatlıyor.

Düşük faiz oranları, altınla rekabet eden Hazine tahvilleri ve dolar gibi faiz getirisi olan varlıkların cazibesini azaltarak, altının yatırım açısından daha çekici olmasını sağlıyor. Yüksek faizler ise tam tersine yatırımcıyı altından uzaklaştırıyor.

Bu nedenle Fed kararına etki edecek ekonomik veriler de altın piyasasını yakından ilgilendiriyor.

ALTINDA SON DURUM
Bu gelişmelerle birlikte altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,1 düşüşle 2 bin 513 dolar seviyesinde işlem gördü.

Gram altın 2 bin 743 TL'ye, çeyrek altın 4 bin 486 TL'ye, Cumhuriyet altını ise 17 bin 890  TL'ye satıldı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın