Yeni Günaydın
Geri

Trump Hakkında Yeni İddianame!

Amerika Birleşik Devletleri'nde özel savcı, 6 Ocak Kongre Baskını davasında yeni iddianameyi sundu. Hedefte ise Trump var.
Trump Hakkında Yeni İddianame!
Haberler / Dünya
28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ve Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump bir kez da mahkemelerle gündemde. Nedeni ise Özel yetkili savcı Jack Smith'in, 2020 başkanlık seçimlerinin sonucunu tersine çevirme girişimleriyle ilgili Trump hakkında, yeni bir iddianame sunması.

NTV’nin aktardığına göre iddianamede Trump'a yöneltilen suçlamalar daraltıldı. Eski Başkan'ın Adalet Bakanlığı'yla olan etkileşimlerine yönelik kısım çıkarıldı. Yeni iddianamede özel savcı Smith'in Demokrat Joe Biden'ın galip çıktığı eyaletlerde Trump'ın kazanmış gibi görünmek için müttefikleri tarafından düzenlenen bir plana katıldığına ilişkin suçlama bulunuyor.

Bu Smith'in Trump hakkında en kritik iddialarından biri olarak gösteriliyor.

Amerikan Yüksek Mahkemesi, 6 Ocak Kongre baskınındaki rolü ve 2020 Başkanlık seçimlerine müdahale iddiaları için eski Başkan Donald Trump'ın "bazı konularda dokunulmazlığı" bulunduğuna hükmetmişti.

SEÇİM YARIŞI

Diğer yandan Trump'ın Amerikan Başkanlığı için çalışmaları sürüyor.

Cumhuriyetçilerin adayı, Demokrat isim Kamala Harris ile 10 Eylül'de televizyon tartışmasına katılacağını duyurdu.

Münazara, Amerikan ABC kanalında yayınlanacak.

Trump, tartışma kurallarının en son Başkan Joe Biden'la yaptığı münazara ile aynı olacağını kaydetti.

Demokrat rakibi Kamala Harris ise başkan yardımcısı adayı Tim Walz ile birlikte Biden'ın yarıştan çekilmesinden bu yana ilk röportajını Amerikan CNN yayın kuruluşu ile yapacak.

Harris, Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesiyle Demokratların başkan adaylığı için ön plana çıkmıştı. Ancak o günden bu yana özellikle Cumhuriyetçiler tarafından röportaj vermemekle eleştirilyordu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın