Yeni Günaydın
Geri

İran ile Avusturya Arasında Kriz!

İran, Viyana Büyükelçisi Abbas Bakırpur'un Lübnan Hizbullahı'na destek mesajı nedeniyle Avusturya Dışişleri Bakanlığına çağrılması üzerine bu ülkenin Tahran'daki Büyükelçisi Wolf Dietrich Heim'i bakanlığa çağırdı.
İran ile Avusturya Arasında Kriz!
Haberler / Dünya
28 Ağustos 2024 Çarşamba 02:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İran Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasına göre, İran'ın Viyana Büyükelçisi Bakırpur'un Hizbullah'a destek paylaşımı nedeniyle Avusturya Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasına tepki olarak Avusturya'nın Tahran Büyükelçisi Heim, bakanlığa çağrıldı.

Bakanlığa çağrılan Avusturyalı diplomata, "Lübnan'ın siyasi yapısında aktif ve etkili bir aktör olan Hizbullah'ın özgürlükçü ve işgal karşıtı bir hareket" olduğu ifade edilerek, Avusturya Dışişleri Bakanlığının "şüpheli eyleminin hem bölgenin gerçeklerine hem de iki ülke arasındaki ilişkilere aykırı" olduğu belirtildi.

İran'ın Viyana Büyükelçisi Abbas Bakırpur, X hesabından Hizbullah'ı destekleyen bir mesaj paylaşmasının ardından Avusturya Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Bakırpur, daha sonra paylaşımını kaldırmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın