Yeni Günaydın
Geri

Ters Yüz 2, Gişede Tarih Yazdı!

Tüm rekorları altüst etti
Ters Yüz 2, Gişede Tarih Yazdı!
Haberler / Kültür-Sanat
25 Temmuz 2024 Perşembe 15:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Disney sevinçten havalara uçuyor... Çünkü stüdyonun duygu yüklü filmi Ters Yüz 2 (Inside Out 2), Karlar Ülkesi 2'yi (Frozen II) geride bırakarak gelmiş geçmiş en yüksek hasılat yapan animasyon oldu.

Gösterime girmesinden 6 hafta sonra Ters Yüz 2, ABD'de 601 milyon dolar ve diğer ülkelerde 861 milyon dolar hasılat elde etti. Böylece rekortmen animasyon, dünya çapında 1,46 milyar dolar gibi şaşırtıcı bir rakama ulaşmayı başardı.

Karlar Ülkesi 2, 2019'daki gösterimi sırasında 1,45 milyar dolarlık hasılat elde edebilmişti.

Barbie'yi de geçti

Küresel bilet satışları açısından Ters Yüz 2, tüm zamanların en çok kazanan 13. filmi olarak Barbie'yi de geride bıraktı.  

Pixar'ın devam filmi, 1 milyar dolar sınırını 19 günde aşarak bu eşiği en hızlı geçen animasyon olma rekorunu da elinde bulunduruyor.

Ters Yüz 2 ayrıca, şu ana dek 2024'ün en yüksek hasılat elde eden filmi ve bu yıl 1 milyar dolar kulübüne katılan tek yapım.

Kelsey Mann'ın yönettiği rekortmen Ters Yüz 2'nin seslendirme kadrosunda Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Ayo Edebiri ve Maya Hawke gibi isimler rol alıyor.

İlk film 858 milyon dolar kazanmıştı

İlk Ters Yüz, dünya çapında 858 milyon dolar kazanmıştı ancak devam filmi, bu bilet satışlarını birkaç hafta içinde geçmeyi başardı.

Animasyon imparatorluğu Pixar, daha önce Oyuncak Hikayesi, Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo), İnanılmaz Aile (The Incredibles), Yukarı Bak (Up) ve VOL-İ (Wall-E) gibi başarılı filmlere imza atmıştı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın