Yeni Günaydın
Geri

Rus Terörist, Bombayı Nasıl Yerleştirdiğini Anlattı!

Başkent Moskova'da üst düzey askeri yetkilinin aracına bombalı saldırı düzenleyen Serebryakov'un sorgusuna devam ediliyor.
Rus Terörist, Bombayı Nasıl Yerleştirdiğini Anlattı!
Haberler / Dünya
27 Temmuz 2024 Cumartesi 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Moskova'da bombalı saldırı düzenledikten sonra Türkiye'ye kaçan ve çok kısa sürede Bodrum'da yakalanarak Rusya'ya iade edilen Rus terörist Yevgeniy Serebryakov, soruşturma makamları tarafından olay yerine götürüldü ve saldırıyı nasıl planladığını anlattı.

Türk makamları tarafından yürütülen sorgu faaliyetlerinin ardından dün sabah saatlerinde Rusya'ya ulaşan Serebryakov, Moskova'daki sorgu süreci kapsamında olay yerinde üst düzey askeri yetkilinin arabasına bombayı nasıl yerleştirdiğini uygulamalı olarak gösterdi.

Rusya Soruşturma Komitesi, Serebryakov'un olay yerinde verdiği ifadenin görüntülerini kamuoyuyla paylaştı.

Soruşturma Komitesi'nin açıklamasında, "Serebryakov, sorgulama sırasında, kriminal eylemlerdeki suçunu kısmen kabul etti ve ifadesinin olay yerindeki doğrulaması sırasında Soruşturma Komitesi Moskova Müdürlüğü'nün müfettişlerine suçu işlediği koşullar hakkında ayrıntılı bilgi verdi" dendi.

Ne olmuştu?
Çarşamba günü sabah saatlerinde Moskova'nın kuzeyinde bulunan bir bölgede bir araca bombalı saldırı düzenlenmişti.

Patlamanın, evli çiftin park halindeki Toyota Land Cruiser araçlarına binmesi ile meydana geldiği bildirildi. İlk belirlemelere şoför koltuğunun altına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu sürücü koltuğundaki kurbanın ayakları koptuğu, sürücü koltuğunun yanındaki eşinin ise şarapnel parçası isabet etmesi sebebiyle yaralandığı açıklanmıştı. Görgü tanıkları ilk yardımda bulunduğu belirtilirken daha sonra yaralılar hastaneye kaldırılmıştı.

Yan yana duran beş aracın da hasar gördüğü saldırı hakkında konuşan Rusya İçişleri Bakanlığı, patlamaya aracın altında bulunan patlayıcı cihazın infilak etmesinin neden olduğunu ve bombanın sürücü koltuğunun altına yerleştirdiğini açıklamıştı.

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından cinayete teşebbüs ve yasadışı ateşli silah ve mühimmat edinme maddeleri uyarınca bir ceza davası açılırken, dava özellikle önemli vakaların soruşturulduğu Devlet Soruşturma Komitesi'ne aktarılmıştı.

Şüphelinin kimliği tespit edilirken, suç mahalline taksi ile geldiği ifade edilmişti.

Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bastırkin, soruşturma hakkında bir rapor sunulması talimatını verirken, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, “Şu an Türkiye'de. Türk tarafıyla birlikte çalışıyoruz” diye konuşmuştu.

Bombalı saldırının şüphelisi Türkiye'de gözaltına alınırken, saldırıyı gerçekleştiği yerde patlayıcı arama çalışmaları tamamlanmıştı.

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Kremlin'in olayda Ukrayna izi görüp görmediği sorusuna verdiği yanıtta, Kremlin'in Moskova'daki bombalı araç saldırısının nedenleri hakkında konuşmak için erken olduğunu, soruşturma ekibinin çalışmalarının sonuçlarını beklemek gerektiğini düşündüğünü söylemişti.

Peskov açıklamasında, “Soruşturma devam ediyor, soruşturma ekibine çalışması için zaman verelim” cümlelerini kaydetmişti.

Serebryakov, Türkiye'deki sorgusunun ardından Rus makamlarına iade edilerek dün sabah saatlerinde Moskova'ya ulaşmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın