Yeni Günaydın
Geri

Elon Musk'ın Trans Kızı: 'Kayıp Bir Babam Var'

Milyarder yakın zamanda bir röportajında "woke zihin virüsünün" ergenken trans olarak açılan kızını mecazen "öldürdüğünü" söylemişti
Elon Musk'ın Trans Kızı: 'Kayıp Bir Babam Var'
Haberler / Dünya
26 Temmuz 2024 Cuma 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Elon Musk'ın kızı Vivian Jenna Wilson, perşembe günü bir röportajda babasını sert bir şekilde betimledi. Wilson, milyarderden kendisini kuir ve feminen göründüğü için zorbalayan ve yakın zamanda trans kişilere saldırmaya yöneldiği için kızının tıbbi tedavisi hakkında yalan söyleyen zalim, kayıp bir baba diye bahsetti.

Musk, psikolog ve muhafazakâr yorumcu Jordan Peterson'la yakın zamandaki röportajında Wilson'u hatalı cinsiyetlendirmiş, eski ismini kullanmış ve trans olarak açılmasını "woke zihin virüsü tarafından öldürülmek" diye nitelendirmişti.

Bu yorumlar, dil üzerine çalışan 20 yaşındaki üniversite öğrencisini NBC News'e ilk kamu önünde röportajını vermeye teşvik etti.

"Sanırım hiçbir şey söylemeyeceğimi ve karşı çıkmadan göz yumacağımı düşünüyordu" dedi.

Bunu yapmayacağım çünkü eğer benim hakkımda, milyonlarca kişinin önünde yalan söyleyeceksen öylece geçip gitmesine izin vermeyeceğim. 

20 yaşındaki Wilson, Musk'ı ortak velayete rağmen hayatının büyük bir kısmında kayıp olmakla ve Wilson kuir olduğu ve feminen davranışlar sergilediği için, iddiaya göre küçük bir çocukken sesini pesleştirmesi için baskı yapmak da dahil, zorbalamakla suçladı.

Wilson "4. Sınıftaydım. Arabalardan biri için, hangisi hatırlamıyorum, aslında reklam amaçlı olduğunu bilmediğim bir seyahate çıktık ve bana sürekli sesim fazla tiz olduğu için acımasızca bağırıyordu" dedi.

Zalimceydi.

Musk'ın ve Musk'ın ilk eşi olan yazar Justine Musk'ın kızı Wilson, milyarderin Peterson'la röportajında gencin cinsiyet uyumu için tıbbi tedaviyi onaylamak üzere "kandırıldığı" iddiasını özellikle sorunlu buldu.

Musk'ın, ergenlik baskılayıcıları ve hormon ikame terapisini içeren tedaviye ebeveyn onayı verme kararını "Hiçbir şekilde kandırılmamıştı" diyerek anlattı. Wilson, babasının tedaviyle ilgili tıbbi belgeleri birkaç defa okuduğunu söyledi.

NBC röportajında Wilson "Tedaviler hayat kurtarıyor. Bunu çarpıtmayalım" dedi.

Benim kesinlikle iyiye gitmemi sağladılar.

2022'de Wilson, ismini değiştirmek için Kaliforniya'da dilekçe verdi ve mahkeme belgelerinde "biyolojik babasıyla hiçbir şekilde, hiçbir yolla, hiçbir anlamda bağı olmasını" istemediğini söyledi.

Musk son yıllarda translara ve onları korumak için tasarlanan yasalara karşı eleştirilerini artırdı.

Bu ay Musk, Kaliforniya'da okulların trans çocukları ailelerine ifşa etmesi yasaklandığı için SpaceX'i Teksas'a taşıyacağını duyurmuştu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın