Yeni Günaydın
Geri

Fransa'da Tren Hatlarına Geniş Çaplı Saldırı!

Saldırının 2024 Paris Olimpiyatları'nın açılış töreni öncesinde ülke genelinde ulaşım sistemini kaosa sürüklemesi bekleniyor.
Fransa'da Tren Hatlarına Geniş Çaplı Saldırı!
Haberler / Dünya
26 Temmuz 2024 Cuma 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fransa'nın ulusal demiryolu şirketi SNCF, tren altyapısına yönelik Cuma sabahı "büyük bir saldırı" gerçekleştiğini açıkladı.

Saldırı, birçok sayıda tren güzergahının değiştirilmesine ve seferlerin iptal edilmesine neden oldu.

SNCF sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, "Tüm yolculardan yolculuklarını ertelemelerini ve istasyonlara gitmemelerini rica ediyoruz" dedi.

Saldırının 2024 Paris Olimpiyatları'nın ilk gününde ulaşım sistemini kaosa sürüklemesi bekleniyor.

Saldırının "kundaklama" biçiminde gerçekleştiği belirtildi.

Saldırıdan, özellikle şehirleri başkent Paris'e bağlayan hatlar etkilendi. Fransa'nın kuzeyinde Paris ile Lille arasındaki seferler, Tours ve Le Mans'tan Paris'in güneybatısına yapılan seferler askıya alındı.

SNCF, bölgede yaşanan saldırının "engellenmesiyle" ülkenin güneydoğu bölgelerinden yapılan seferlerin büyük ölçüde etkilenmediğini söyledi.

Fransa Ulaştırma Bakanı Patrice Vergriete, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada önümüzdeki birkaç gün içinde hızlı tren (TGV) seferlerinde aksamalar yaşanacağını söyledi.

Vergriete, saldırıları "kasıtlı eylem" olarak nitelendirerek kınadı. "Seferleri mümkün olan en kısa sürede eski haline getirmek için yoğun bir şekilde çalışan SNCF ekiplerine büyük teşekkür ederiz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın