Yeni Günaydın
Geri

Özgür Özel'den, Devlet Bahçeli'ye Hüda Par Sorusu!

"Bilal Erdoğan sahaya indiyse işler yolunda gitmiyordur"
Özgür Özel'den, Devlet Bahçeli'ye Hüda Par Sorusu!
Haberler / Politika
16 Eylül 2024 Pazartesi 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye anayasanın 4'üncü maddesinin kaldırılmasını isteyen Hüda Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun açıklamalarını hatırlatarak, "Bahçeli'ye soruyorum; sen bu Hüda Par'a ne diyorsun? Kimler kimlerle beraber?" ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Susurluk Belediyesi'nde açıklamalarda bulundu. Özel, konuşmasında "Anayasanın 4'üncü maddesine karşıyız" diyen Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. Özel, şunları söyledi:

"Cumhuriyete karşılar"
"3-5 oy uğruna olmadık işler yapıldı, yapılmaya devam ediliyor. Onunla bununla ittifak. En güzel ittifak bizim ittifakımız, Türkiye İttifakı. Bir ittikak da Hüda Par. Kadının seçme seçilme hakkına karşı çıkan Hüda Par, çıkmış 'anayasanın ilk 4 maddesine karşıyız' diyor. Seçim zamanı susturdular. Şimdi anayasanın 4. maddesine karşıyız diyor. 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin başkenti Ankara'ya karşılar. Bayrağa karşılar, İstiklal Marşı'na karşılar, Cumhuriyete karşılar."

"Bahçeli'ye soruyorum..."
MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sorular yönelten Özel, "Mikroba 'sen niye hastalık yapıyorsun' diye hesap soramazsın. Mikrop mikroptur. Ama milliyetçi mühafazakârım diyenler... Bahçeli'ye soruyorum; sen bu Hüda Par'a ne diyorsun? Kimler kimlerle beraber?" dedi.

"Bilal Erdoğan sahaya indiyse işler yolunda gitmiyordur"
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın açıklamalarına da değinen Özel, "Babasının diyemediğini demiş, her şeyi ortaya dökmüş, çok memnun oldum. Bilal Erdoğan'ın elinden mümkünse mikrofonu eksik etmeyelim, kameraların karşısında hep Bilal kardeşim olsun" ifadelerini kullandı. 

Özel, şöyle konuştu:

"Bilal Erdoğan sahaya indiyse iki şey vardır. Bir AK Parti'de işler yolunda gitmiyordur, iki, sonuç beklediklerinden de kötü olacaktır, emin olun.

Nereden biliyorum? 2019 yerel seçimleri... Ekrem İmamoğlu birinci seçimi kazanmış, hazmedememişler, ikinci seçime ülkeyi götürmüşler. Bilal Erdoğan Fatih'te geziyor, Bilal Erdoğan Bakırköy'de, Bilal Erdoğan Eyüpsultan'da, Bilal Erdoğan o dernekte bu tekkede bu türbede geziyor. Binali Bey'e seçimi Bilal Erdoğan kazandıracak... Bilal Erdoğan sahadaysa işler kötü demektir.

Babasının diyemediğini demiş, her şeyi ortaya dökmüş, çok memnun oldum. Bilal Erdoğan'ın elinden mümkünse mikrofonu eksik etmeyelim, kameraların karşısında hep Bilal kardeşim olsun.

"Önce sizin iktidarınızı yollayacağız, sonra da Suriyelileri memleketine yollayacağız"

Ne diyor? Efendim diyor, Suriyelilerin Türkiye'de suç işlediklerini kabul etmiyorum diyor. Suriyeliler Türklere göre diyor, suç oranında daha düşükler diyor. Onlar bizim vatandaşımıza göre Türkiye ile daha uyumlular diyor. Onları uyumlu görüyor, burada tutmak istiyor. Bilal Bey sen Suriyelileri burada tut. Biz önce sizin iktidarınızı yollayacağız, sonra da Suriyelileri memleketine yollayacağız.

"Bunlar Suriyelinin dostu, bu milletin karşıtıdır"

Efendim, ucuz iş gücü imiş. Bu kadar Susurluklu, bu kadar Balıkesirli, bu kadar vatan evladı gencimiz işsizken ucuz iş gücü diye Suriyelileri övmek nasıl bir akıldır. Her gün bir suç bulaşan bunları suç işlemiyorlar diye sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermek nasıl bir vicdandır, bunu bir kenara yazalım. İşte AK Parti budur, işte Bilal Erdoğan budur, işte Recep Tayyip Erdoğan budur... Bunlar Suriyelinin dostu, bu milletin karşıtıdır.

"Bir eli yağda bir eli bağda; emeklinin aldığı 12 bin 500 lirayı bile çok görüyor"

Demiş ki, 'EYT çok büyük bir hataydı. Muhalefet bize EYT'yi dayattı, karşı çıkamadık, emeklilikte yaşa takılanları emekli ettik, çok yanlış yaptık'. Öyle diyor, 'yattığı yerden para almak yok hiçbir ülkede' diyor. Bak sen! Dünya kadar Suriyeli yattığı yerden para alacak buna alkış tutacaksın, CHP'nin gayretleriyle birer maaş bağlandı, o da 10 bin lira bağlandı, bugün 12 bin 500 lira, bunu çok görüp, yan gelip yatıyor diyorlar.

Bilal efendi, sen 12 bin 500 lirayı al bir sene karnını doyur da ben seni bir kere göreyim. Bu milletin yoksul emeklisinin aldığı 12 bin 500 lirayı bile çok gören bir eli yağda bir eli bağda, devletin sırtından gezen, tozan, en güzel arazileri kendi vakıflarına kaydettiren, Amerika'da bile bu milletin paralarıyla yurtlar murtlar yaptıranların bu milletin açlığını, sefaletini anlamasını bekleyemeyiz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın