Yeni Günaydın
Geri

Cenazede Özgür Özel'den Numan Kurtulmuş'a Tepki!

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesinde konuşma gerilimi yaşandı..
Cenazede Özgür Özel'den Numan Kurtulmuş'a Tepki!
Haberler / Politika
14 Eylül 2024 Cumartesi 20:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi, memleketinde toprağa verildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cenazede yalnızca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un konuşmasına tepki gösterdi. Kurtulmuş’un, “Siz de konuşsaydınız benden farklı bir şey mi söyleyecektiniz” sözlerine Özel “Onu ben takdir ederim” diye yanıt verdi

Batı Şeria'da, barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi, memleketi Aydın Didim'de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Eygi'nin Türk bayrağına sarılı naaşı polislerin omuzlarında Didim Merkez Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, milletvekilleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Cenaze törenine katılan yüzlerce vatandaş, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.

Törende TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bir konuşma yaptı. Cenazede konuşma yapmak isteyen ancak protokol listesine alınmayan Özel bu duruma tepki gösterdi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KURTULMUŞ'A SİTEM
Cenaze töreninin ardından törende sadece TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un konuşmasına tepki gösteren Özel, yanında bulunan Numan Kurtulmuş’a dönerek, “Her iki çift laf kıymetli ama dinlemeyi bilene. Böyle günde halen daha ikilik, halen daha siyasi şey yaratıyorsunuz ya… Burada bizim de ağzımızdan çıkacak iki çift lafın çok yerde kıymeti olur. Takdir sizin ama hem tarafsızım deyip, hem böyle işlerin içine girmek, din görevlilerini bu işe alet etmek, bunlar hoş olmadı. Olmadı, hiç yakışmadı. Bizim ağzımızdan çıkacak iki çift lafın önemli anlamı olur. Din görevlilerini bu işlere alet etmek, olmadı” sitemlerini iletti.

Kurtulmuş’un, “Siz de konuşsaydınız benden farklı bir şey mi söyleyecektiniz” sözleri üzerine, Özel, “Onu ben takdir ederim” yanıtını verdi. 

Özel, törende yaşananların sorulması üzerine, “Hepimiz Ayşenur kardeşimizin cenazesine katılmak üzere Didim’e geldik. Arkadaşlarımız cenazede konuşmalar olabileceğini iletti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Meclis Başkanının konuşması için bir kürsü kurulduğunu öğrendim. Buna partililerimizin itirazı üzerine kürsü kaldırıldı. Sayın Meclis Başkanı’nı aradım. ‘Ankara’dan buraya kadar gelmişim, hepiniz adına bir konuşma yapmam uygun olur’ dedi.

Ben de kendisine ‘Tarafsız bir Meclis Başkanı olarak konuşsaydınız münasip olurdu ancak son dönemdeki tutumlarınızdan sonra tarafsızlığınızı kabul etmek sorun yaratır. Bu nedenle Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı olarak benim varsa diğer siyasi partilerin genel başkanlarının da birer ikişer cümle kurması hem Ayşenur’un davasına hem Filistin davasına katkı sağlar. İsterseniz bunu siz teklif edin’ dedim. Ancak din görevlisinin mikrofonu uzatmasını sağlayarak fiili durum yarattılar, bu konuyu oldubittiye getirdiler. Cenaze uğurlanana kadar hiçbir şey söylemedim. Cenazeyi yolcu ettikten sonra münasip bir dille kendisine bu konudaki tepkimi dile getirdim” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın