Yeni Günaydın
Geri

Orhan Gencebay'dan AK Parti'ye Tepki!

"Bu hakkı gasp etmek isteyen suç işliyordur"
Orhan Gencebay'dan AK Parti'ye Tepki!
Haberler / Gündem
29 Temmuz 2024 Pazartesi 08:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sanatçı Orhan Gencebay sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan kanun teklifine "Bu dünyada yaşayan tüm canlıların yaşam hakkı vardır. Kimse bu hakkı gasp edemez. Bu hakkı gasp etmek isteyen suç işliyordur" sözleri ile tepki gösterdi.

Orhan Gencebay, sokak hayvanlarının öldürülmesinin önüne açan kanun teklifine tepki gösterdi ve Ankara'da AK Parti'nin kanun teklifine tepki göstermek için toplanacak kalabalığa, "Ankara'da olmasam da gönül olarak oradayım, benim de oraya gittiğimi düşünsünler" dedi.

"SON DERECE YANLIŞ"

Magazinsortie.com'dan gazeteci Olcay Ünal Sert'e konuşan Gencebay, "Bu dünyada yaşayan tüm canlıların yaşam hakkı vardır. Kimse bu hakkı gasp edemez. Bu hakkı gasp etmek isteyen suç işliyordur. Son derece yanlıştır. Bu hayvanların yaşam şekilleri tabi çok farklıdır, biz insanlar gibi değil. Biz insanız, akıllıyız, onlara yardımcı olmalıyız. Onların yaşaması için her türlü yardımı yapıp yaşatmalıyız, öldürmek değil" dedi.

Orhan Gencebay sözlerini şöyle sürdürdü:

"İyileşmesi mümkün olmayan, acı çekiyorsa belki ama o da onun isteğiyle olması lâzım, fakat hayvanların böyle bir durumu söyleme imkanları yok. Ancak kuduz olur, yaşaması mümkün değildir, belki hem onu kurtarmak, hem de topluma zarar vermemesi için, o zaman düşünülebilir ama bu da olağanüstü zor bir şeydir. Yaradan'ın yarattığı bütün canlıların bu dünyada yaşama hakları vardır. Yaradan hepimizi topraktan yaratmıştır. Her bir canlıya saygı duymalıyız."

Uyutmanın anlamının ötenazi olduğunu belirten Gencebay, bunun da öldürmek anlamına geleceğini ifade etti ve karşı olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın