Yeni Günaydın
Geri

Alman ve Fransız Okulları Türk Öğrenci Alımını Durdurdu!

Türkiye'deki Alman ve Fransız okulları Türk öğrenci alımını durdurdu
Alman ve Fransız Okulları Türk Öğrenci Alımını Durdurdu!
Haberler / Gündem
28 Temmuz 2024 Pazar 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alman okulları, 2024/25 eğitim-öğretim yılı için Ankara, İzmir ve İstanbul'daki kampüslerinde Türk öğrencilerin yeni kayıtlarını durdurma kararı aldı.

Alman Dışişleri Bakanlığı, 2024/25 eğitim-öğretim yılı için Ankara, İstanbul ve İzmir'deki Alman okullarında Türk öğrenci alımının durdurulduğunu duyurdu. Bu karar, özellikle Ankara'daki Ernst-Reuter Okulu ile okulun İzmir ve İstanbul'daki iki şubesini kapsıyor.

Fransız okullarının ardından, Alman okulları da benzer bir adım atarak Türk öğrenci kabulünü durdurdu. Alman Dışişleri Bakanlığı, bu uygulamanın 2024/25 eğitim-öğretim yılı itibarıyla geçerli olacağını belirtti.

YENİ KAYITLARIN DURDURULDUĞU AKTARILDI

Ankara'daki Ernst-Reuter Okulu ve İzmir ile İstanbul'daki şubelerinde Türk vatandaşlığına sahip öğrenciler için yeni kayıtlar geçici olarak durduruldu. Ancak, mevcut Türk öğrenciler bu düzenlemeden etkilenmeyecek. Bakanlık, bu kararı alırken Türk makamlarıyla iletişim halinde olduklarını vurguladı ve kararın yalnızca söz konusu okullarla sınırlı olduğunu açıkladı. Türkiye'deki diğer Alman okullarının bu karardan etkilenmeyeceği ifade edildi.

FRANSIZ OKULLARI DA TÜRK ÖĞRENCİ ALMAYACAĞINI AÇIKLADI

Son dönemde, Türkiye'deki Fransız okulları da Türk öğrenci alımını durdurduğunu açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yabancı okulların Türk mevzuatına uyum sağlaması gerektiğini, aksi takdirde hukuki statü kazanamayacaklarını belirtti. Tekin, bu okulların uluslararası sözleşmelerle hukuki bir çerçeveye kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın