Yeni Günaydın
Geri

Orangutan Bebeği İçin Emzirme Atölyesi!

"Başka bir bağ kurduk"
Orangutan Bebeği İçin Emzirme Atölyesi!
Haberler / Yaşam
20 Ağustos 2024 Salı 18:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'deki hayvanat bahçesinde gönüllü kadınlar, hamile orangutan için annelik atölyesi düzenledi. 

Dublin Hayvanat Bahçesi'ndeki Mujur adlı orangutan, 31 Temmuz'da erkek bir yavru doğurdu. Yavrunun babası Sibu ise şubatta yaşamını yitirmişti. 

Hayvanat bahçesinden pazartesi günü yapılan açıklamada, Mujur'un 2019 ve 2022'de de doğum gerçekleştirdiği fakat "yeterli annelik özelliklerini gösteremediği" için bu bebeklerin öldüğü ifade ediliyor.

Orangutan yavrularının ilk üç yıl tamamen annelerine bağlı yaşadığı, bu nedenle anne orangutanların yavruları çok iyi şekilde besleyip büyütmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. 

Hayvanat bahçesi yetkilileri, son yavrunun sağlıklı şekilde büyüyebilmesi için bir emzirme atölyesi başlattı. 

Gönüllü 30 kadının katıldığı çalışmada, anneler camekan ardındaki Mujur'un önüne geçerek kendi bebeklerini emzirdi. Günde 4 kadın sırayla bebeklerini emzirirken, Mujur süreci takip etti.

Ayrıca Mujur'a başka orangutanların yavrularını emzirdiği videolar da izletildi.

Projeye katılan annelerden Nora Murphy, 10 aylık bebeğini emzirirken kendisini izleyen Mujur'la ayrı bir bağ kurduğunu belirterek şunları söylüyor: 

Kendiniz anneyken, bir anne adayına destek vermeye çalışıyorsunuz. Onunla konuşup 'Bak, senin yapman gereken şey bu' diyorsunuz. Gerçekten ne yaptığınızı takip ederek size bakıyor. Zaman geçtikçe elleriyle sizin hareketlerinizi taklit etmeye başlıyor.

Yetkililer, Mujur hamileyken düzenlenen atölyenin etkili olduğunu ve orangutanın yavrusuna karşı yaklaşımını kısmen değiştirdiğini belirtiyor. 

Çalışmanın ardından Mujur'un yavrusuna davranışlarının iyileştiği fakat orangutanın bebeğini emzirmek için yanlış pozisyonda tutmayı sürdürdüğü ifade ediliyor. 

Hayvanat bahçesi görevlileri, sorunun çözülememesi üzerine yavruyu bir süre biberonla besledikten sonra Birleşik Krallık'ta özel bir kliniğe transfer etti. 

Orangutanların soyunun tükenme tehlikesi altında olduğuna dikkat çeken yetkililer, dişilerin 3 ila 5 yılda sadece tek yavru doğurabildiğini, dolayısıyla normalde karışmayacakları doğal bir sürece müdahale etmek durumunda kaldıklarını belirtiyor.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın