Yeni Günaydın
Geri

Özel Hastanede Dolgu Faciası: Doktor İstifa Etti!

İstanbul’da özel bir hastanede dudak dolgusu yaptırmak isteyen genç kadının operasyon sonrasında dudağı patladı.
Özel Hastanede Dolgu Faciası: Doktor İstifa Etti!
Haberler / Yaşam
19 Ağustos 2024 Pazartesi 18:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul’da özel bir hastanede dudak dolgusu yaptırmak isteyen genç kadının operasyon sonrasında dudağı patladı. Operasyonun ardından hastayı yalnız bırakan doktor, işlem sonrası hemen istifa ederken genç kadının dudaklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığı anlaşıldı.

İstanbul’da özel bir hastanede estetik amaçlı dudak dolgusu yaptırmak isteyen G.Y. isimli hastaya uygulanan enjeksiyon işlemi sırasında hastada yoğun bir acı ve kanama başladı.

Söz konusu hastanın doktoru Opr. Dr. T.D., hastaya enjeksiyonun kan damarına denk geldiğini söyledi ve doktorun talimatıyla hastaya soğuk buz kompresi ve tampon uygulanmaya başlandı.

Hasta G.Y.’nin iddialarına göre; Doktor T.D., yaşanan komplikasyonun akabinde dudağın bir diğer tarafına enjeksiyon işlemi uygulamaya devam etti ve bu bölge de ani bir kanama ile patladı. Yine doktorun talimatıyla hastaya hızlı bir şekilde damar yolu açıldı ve serum bağlandı.

DOKTORDAN JET HIZINDA İSTİFA!

Hastanın kanama ve acı hissi artarak devam ederken bu sefer de söz konusu hastanenin işletme amiri S.K., hastayı özel bir araçla hastanenin ana binasına yatırdı. İşlemi gerçekleştiren doktor, bu esnada yalnızca bir kez hastanın yanına geldi ve hastanın annesine ‘’Nefes aldığına dua edin, ölebilirdi.’’ diyerek gitti.

Daha sonra genç kadını aracıyla hastanenin ana binasına taşıyan işletme amiri S.K., hastaya; doktorun operasyondan sonra istifa ettiğini söyleyerek, telefonlarına ulaşılamadığını hastaya ifade etti.

BELGELER TESLİM EDİLMEDİ!

Operasyondan sonra yaklaşık sekiz saat tek başına odada kalan genç kadının yanına iddiaya göre hiçbir doktor gönderilmedi ve müdahale yapılmadı.

Yine mağdur G.Y.'nin ifadelerine göre, 8 saatin sonunda yaşadığı ağrılara dayanamayıp, hastaneden çıkmak isteyen G.Y.’ye baş hekimin hastanede olmaması gerekçe gösterilerek yatış ve çıkış belgeleri hiçbir şekilde teslim edilmedi ve epikriz raporu da verilmedi.

DUDAK ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞECEKTİ

Tüm bu skandalların üstüne sağlık bakanlığını arayan genç kadın bakanlık yardımıyla Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi acil servisine yönlendirildi.

G.Y'nin beyanına göre; hastanedeki muayenenin ardından genç kadının dudaktaki damarının tıkalı olduğuna ve hastaya acilen Hiyaluronidaz etken maddeli bir iğne yapılması gerektiği, bu iğneyi Sağlık Bakanlığının karşılamadığı, bu iğnenin söz konusu dolgu işlemini yapan doktor tarafından yapılması gerektiği ve bu iğnenin 24 saat içerisinde yapılması gerektiği, aksi takdirde dudak ölümünün gerçekleşeceği ifade edildi.

AYNI GECEDE DÖRT HASTANE DEĞİŞTİRDİ

Durumun aciliyeti anlaşıldıktan sonra hasta G.Y., dudaklarını kaybetme ihtimali yüzünden aynı gece tam dört hastane değiştirdi. En son Bulgurlu Karakol Amirliğine başvuran G.Y., polis memurları tarafından işlemi gerçekleştirilen hastane aranarak söz konusu Hyaluronidaz iğnesini yaptırabildi ve dudağını kaybetmekten kıl payı kurtuldu.

SORUŞTURMA AÇILMASI BEKLENİYOR

Tüm bu gelişmeler üzerine söz konusu özel hastaneden ve işlemi gerçekleştiren Doktor T.D.'den maddi ve manevi şikayetçi olan genç kadının olayı bildirmesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı, Sağlık Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedi.

(Tv100)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın