Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Kendinize Acımasız Olmayın...

Kişisel Gelişim Uzmanı Seda Arpacı: Kendi Değerini Kendin Belirlersin
ÖZEL: Kendinize Acımasız Olmayın...
Haberler / Sağlık
5 Kasım 2023 Pazar 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Nasıl düşündüğün, nasıl davrandığını belirler. Nasıl davrandığın ise, başkalarının sana nasıl tepki verdiğini belirler.

Değersizlik kişinin kendini önemsiz hissetmesine neden olan temel negatif duygulardan biri. Değersizlik duygusu; ilişkilerimizi, toplum içinde yer edinmemizi , başarımızı, duygusal ve ruhsal sağlığımızı negatif etkiliyor. Birçok ünlü isme de yaşam koçluğu yapan Kişisel Gelişim ve Enerji Eğitmeni Seda Arpacı, kişinin kendi değerini kendisinin belirdeğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Neden kendi değerimizi başkalarına ve onların davranışlarına göre belirliyoruz? Ne olunca kendimizi daha değerli hissediyoruz ? Daha başarılı mı, daha güzel mi, daha yakışıklı mı, daha zengin mi? Kime göre güzel, kime göre başarılı. Bu özelliklere göre kendimizi sınıflandırırsak her zaman kendimizi değersiz hissedecek bir alan buluruz. Başkalarının sizi değersizleştirmesine ve sizin enerjinizi çalmalarına izin vermeyin."

Kendinize Acımasız Olmayın

Kendimize karşı acımasız olmayı bırakıp, kendi değerimizi kendimizin belirleyececeğini belirten Arpacı, "Nereye gidersek gidelim kendimizi değerli hissetmediğimiz sürece mutsuz olacağız ve başkalarıyla kendimizi kıyaslayacağız. Çünkü aynı zihinle, aynı bedenle ve aynı enerjiyle gidiyoruz. Herşeyden önce çok değerli ve kusursuz olduğumuzu fark etmemiz gerekiyor. Yaptıklarımızla, yapamadıklarımızla, yeteneklerimizle , beceriksizliklerimizle, olduğumuz halimizle değerliyiz. Kendimizi olduğumuz halimizle kabul etmeye başladığımız an özdeğer duygumuz yükseliyor" diye konuştu.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın