Yeni Günaydın
Geri

ÖZEL: Glutatyon Nedir?

Tedavi Yöntemleri ve Faydaları Nelerdir?
ÖZEL: Glutatyon Nedir?
Haberler / Sağlık
5 Kasım 2023 Pazar 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Vücudumuzdaki en önemli ve en güçlü antioksidanlardan biri olan glutatyon, vücudumuzdaki serbest radikallerle, toksinlerle ve ağır metallerle savaşan, onları kendine çekerek, vücuttan dışarı atan bir peptittir.

Vücudumuzda görevleri hayati olan sistin, glutamin ve glisin isimli 3 aminoasitten oluşan bu bileşen, adeta vücudumuzun ne denli sağlıklı olduğuna dair de bizlere ipucu verir. Vücudumuzdaki hücrelerin nerdeyse çoğunda bulunur, ancak çoğunlukla karaciğerde konsantre olarak bulunur. Glutatyon, vücudunuzda dolaşan tüm kötü molekülleri toplayan ve onları etkisiz hale getiren yapışkan bir kükürt kimyasal grubu içerir. Bunlara serbest radikaller denir ve yok edildiklerinde bağışıklık sisteminiz büyük bir destek alır.

En Değerli Antioksidan

Glutatyon sürekli yaşanan hastalıkların dışında kronik seyreden hastalıkların belirtilerinin azaltılması amacı ile de vücut için oldukça önemli bir antioksidan olduğunu belirten Vivien Estetik Kliniği Medikal Estetik Hekimi Uz.Dr. Nil Çetinkaya Tiryaki, glutatyon hakkında şu bilgileri verdi. Tiryaki, "Glutatyon sürekli yaşanan hastalıkların dışında kronik seyreden hastalıkların belirtilerinin azaltılması amacı ile de vücut için oldukça önemli bir antioksidandır. Bu nedenle de glutatyon bulunan besinleri tüketmek çok önemlidir. Yaş ilerledikçe vücudun ürettiği glutatyon miktarlarında da azalmalar görülmektedir. Vücut için oldukça önemli olan bu antioksidanın azalması durumunda serbest radikaller yok edilemez ve vücuda ciddi zararlar verir" diye konuştu.

Glutatyon Nasıl Uygulanır

Glutatyon sürekli yaşanan hastalıkların dışında kronik seyreden hastalıkların belirtilerinin azaltılması amacı ile de vücut için oldukça önemli bir antioksidan olduğunu belirten Dr. Tiryaki, "Yaş ilerledikçe vücudun ürettiği glutatyon miktarlarında da azalmalar görülmektedir. Vücuttaki glutatyon miktarında azalmaların meydana gelmesi içsel sebepler ya da dış faktörler nedeni ile olabilmektedir. İç faktörler; DNA onarımı, bağışıklık sistemi, oksidatif stresten korunma gibi sebepler neticesinde vücudun glutatyona olan ihtiyacının artması sebebi ile meydana gelmektedir. Dış faktörler ise, vücudun gün içerisinde maruz kaldığı toksik maddeler sebebi ile vücuttaki glutatyon miktarının düşmesi neticesinde olmaktadır. Glutatyon ağız yolu ile alınamaz. Çünkü bu tarz bir uygulamada midede etkisini tamamen yitirir ve herhangi bir faydası olmaz. Glutatyonun damar yolu ile alınması sayesinde direkt bir şekilde kana karışmaktadır. Bu şekilde vücutta bulunan serbest radikaller ile hızlı bir şekilde savaşmaya başlayacaktır. Böylelikle vücut hücreleri koruması da sağlanmış olur" dedi.

Glutatyon Tedavisi Sonucu

Anti-aging: Glutatyon serum tedavisi, yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olabilir. Antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikallerin zararlı etkilerini azaltır ve ciltteki yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltabilir.

Cilt sağlığı: Glutatyon serum tedavisi, cilt sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu tedavi yöntemi, ciltteki lekelerin azaltılmasına, sivilce ve siyah nokta oluşumunun önlenmesine ve cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olabilir.

Bağışıklık sistemi: Glutatyon serum tedavisi, bağışıklık sistemi fonksiyonlarını artırarak hastalıklara karşı direnci artırabilir. Bu tedavi, bağışıklık sistemi fonksiyonlarını artırarak hastalıklara karşı direnci artırabilir.

Karaciğer sağlığı: Glutatyon serum tedavisi, karaciğer fonksiyonlarını artırarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Bu tedavi, karaciğerdeki hasarı azaltabilir ve yağlı karaciğer hastalığının tedavisine yardımcı olabilir.

Yorgunluk ve stres: Glutatyon serum tedavisi, yorgunluk ve stresle başa çıkmaya yardımcı olabilir. Bu tedavi, vücuttaki enerji seviyelerini artırarak yorgunluğun azaltılmasına yardımcı olabilir.

Toksinlerle mücadele: Glutatyon serum tedavisi, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir. Bu tedavi, vücudunuzdaki toksinleri ortadan kaldırarak genel sağlık durumunu iyileştirebilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın