Yeni Günaydın
Geri

Prof. Dr. Canan Karatay Kivinin Faydalarını Açıkladı!

Prof. Dr. Canan Karatay az bilinen gençlik iksirini açıkladı! Kivinin sayısız faydasını anlattı.
Prof. Dr. Canan Karatay Kivinin Faydalarını Açıkladı!
Haberler / Sağlık
28 Ekim 2023 Cumartesi 02:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Prof. Dr. Canan Karatay az bilinen gençlik iksirini açıkladı! Kivinin sayısız faydasını anlattı. Ünlü profesör yaptığı açıklamada insan vücudunu 10 yaş gençleştiren sırrını açıkladı!

Meğer kivi yetiyormuş, yöntem bu kadar basitmiş! İşte 10 yaş genç kalmak için yapmanız gereken o formül... Profesör Doktor Canan Karatay, zeytinyağından sonra gençlik iksirini kivi olduğunu, kivi tüketenlerin gençleşeceğini söyledi. C vitamini açısından oldukça zengin olan kivinin, düzenli şekilde tüketildiğinde 10 yaş gençleştirdiğini belirten Karatay, akşam saatlerine kadar günün her anında tüketilebileceğini, uyuyana kadar yenilebileceğini söyledi.

KİVİDE HANGİ BESİNLER VE VİTAMİNLER BULUNUR?  

Antioksidan zengini kivi, C vitamini, diyet lifi ve gerekli besin değerlerini bünyesinde barındırır. Kivinin besin değerleri kısaca şöyle verilebilir: A vitamini: 4 µgE vitamini: 0.03 mgK vitamini: 40.3 µgC vitamini: 92.7 mgE vitamini: 1.46 mg Protein: 1.14 gYağ: 0.52 grKalsiyum: 34 mgDemir: 0.31 mgMagnezyum: 17 mg Fosfor: 34 mgPotasyum: 312 mgSodyum: 3 mgÇinko: 0.14 mgBakır: 0.13 mgKaroten: 52 µgLutein ve zeaksantin: 122 µgFolat: 25 µgKolin: 7.8 mg

KİVİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Detaylarıyla açıklamadan önce kivinin vücuda faydaları şöyle sıralanabilir: Astım ataklarını rahatlatabilir.Bağışıklık sistemini güçlendirir.Sindirim sistemini düzenler. Kalp sağlığını destekler.Kanseri önlemede yardımcı olur.Kilo vermeyi hızlandırabilir.Cilde faydalıdır Saçları gürleştirir.Göz sağlığını iyileştirir.Hamilelikte destekleyicidir Kemik sağlığını korur.İnflamasyon ile savaşır.

ASTIM HASTALARINA YARDIMCI OLABİLİR: C vitamini deposu olarak kivi, solunum sorunlarında iyileşme sağlayarak astımı hafifletmeye yardım eder. Kivinin çocuğa faydaları yine hırıltılı bir solunum ve astım durumunda olabilir. Kivi bu durumlarda rahatlama sağlayabilir. C ve E vitaminlerinin çocuklarda akciğer fonksiyonlarını geliştirdiği bir araştırma tarafından kanıtlanmıştır. Ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR:  C vitamininin en önemli meziyetlerinden biri de bağışıklığı güçlendirmektir. Antioksidanlar ve C vitamini, vücut direncini ve enfeksiyonlara karşı üretilen beyaz kan hücrelerinin oluşumunu artırır. Yine beyaz kan hücrelerinin fonksiyonlarını artırarak kişiyi serbest radikallere karşı korur. Vücudun hastalandığınızda hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

BU BESİN C VİTAMİNİ BAKIMINDAN ZENGİN!

Karatay'a göre, C vitamini bakımından zengin olan bu besini, sabahtan akşama kadar tüketmek cildin genç ve sağlıklı kalmasını sağlıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın