Yeni Günaydın
Geri

Musk Kardeşlerin Travmatik Çocukluk Anısı!

"Kafasından bıçaklandı"
Musk Kardeşlerin Travmatik Çocukluk Anısı!
Haberler / Dünya
12 Temmuz 2024 Cuma 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tesla milyarderinin küçük kardeşi Kimbal, Güney Afrika'da yaşam hakkında düşüncelerini paylaştı

Elon Musk'ın kardeşi Kimbal, abisiyle Güney Afrika'da yaşadığı dönemden travmatik bir anı üzerine konuştu.  

51 yaşındaki Kimbal başarılı bir restoran işletmecisi. Kimbal, Tesla milyarderi Musk ve kız kardeşi Tosca'yla birlikte Maye ve Errol Musk tarafından 70'li ve 80'li yıllarda Johannesburg'de yetiştirildi.

The Times'la yeni bir röportajda Kimbal "Güney Afrika'da insan hayatının değeri neredeyse sıfır" dedi ve Elon'la trendeyken önlerindeki bir adamın kafasından bıçaklandığı ve vagondan kaçmaya çalıştıkları zamanı hatırladı.

"Ve orada ölüverdi" dedi.

Önümde kocaman bir kan gölü oluşuyordu. Ve trendeki herkes kaçmaya çalışıyordu. Kan gölüne basmak zorunda kaldım. Hâlâ (kan gölünün) yapışkanlığını hatırlıyorum.

Kimbal röportajın başka bir kısmında babasıyla gergin ilişkisinden bahsetti.

Ne yapmamam gerektiğini öğrendim, yalnızca bir baba olarak değil, birçok konuda. Bu da çok kıymetli.

2019'da çıkan kitabı Bir Kadın Plan Yaparsa'da (A Woman Makes a Plan) Kimbal ve Elon'un annesi Maye, Errol'un ona çocukların önünde vurduğunu anlatmıştı. "Tosca ve Kimbal sırasıyla iki ve 4 yaşındayken köşede ağlarlardı ve 5 yaşındaki Elon (Errol'un) dizlerinin arkasına vurup onu durdurmaya çalışırdı" yazmıştı.   

Kimbal abisinin okulda dövülmesini izlediğini de hatırladı. "Belli ki bir şekilde onları kızdırmıştı ama hiçbir şey birini öldüresiye dövmeyi haklı çıkarmaz ki yapmaya çalıştıkları şey buydu" dedi.   

Ben sadece oradaydım. Yapabileceğim hiçbir şey yoktu.

Mars'a koloni kurma planlarıyla bilinen Musk, Tesla dışında, sosyal medya sitesi Twitter/X, uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ve nöroteknoloji firması Neurolink de dahil olmak üzere başka pek çok şirkete sahip.

Bu hafta Neurolink, Ocak'ta ilk çipin takıldığı 29 yaşındaki Noland Arbaugh'ın yaşadığı sorunlara rağmen, yaşayan birine ikinci beyin çipini takmayı hedeflediğini duyurdu.

Musk ve şirketteki yöneticiler bir duyuruda işlemin "önümüzdeki haftalarda" yapılmasını planlandıklarını söyledi. Sonrasında şirket, bu yıl içerisinde daha çok (yüksek tek basamaklı sayıda) kişiye çip takmayı amaçlıyor.

Independent Türkçe

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın