Yeni Günaydın
Geri

Michael Jackson’ın Şarkıları 600 Milyon Dolara Satıldı!

Los Angeles temyiz mahkemesi, Katherine Jackson'ın aleyhine karar verdi
Michael Jackson’ın Şarkıları 600 Milyon Dolara Satıldı!
Haberler / Magazin
23 Ağustos 2024 Cuma 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Los Angeles'taki bir temyiz mahkemesi, Michael Jackson'ın varislerinin, hayatını kaybeden pop ikonunun şarkılarının bir kısmını yaklaşık 600 milyon dolara Sony Müzik Grubu'na satmasına izin verdi.

Jackson'ın annesi Katherine'in, satışın oğlunun dileklerine karşı geleceği yönündeki itirazlarına rağmen mahkemeden karar çıktı.

94 yaşındaki Katherine Jackson, Michael'ın mirasının ortak yöneticileri ve Michael Jackson Aile Vakfı'nın mütevellileri olan avukat John Branca ve A&R müdürü John McClain'e karşı bir dizi itirazda bulunmuştu. Branca ve McClain, Sony'yle satışı gerçekleştirme niyetlerini Kasım 2022'de duyurmuştu.

Fakat mahkeme, Jackson'ın "mirastaki varlıkların tamamının vakfa dağıtılmasını" şart koştuğuna ve vasiyetinin yöneticilerine "mirasın çıkarlarını en iyi şekilde gözeterek varlıkları alıp satması için geniş yetkiler" verdiğine karar verdi.

Vakfın hak sahipleri arasında 27 yaşındaki Prince, 26 yaşındaki Paris ve 22 yaşındaki Bigi olmak üzere Jackson'ın üç çocuğu ve bir dizi ismi bilinmeyen hayır kurumu yer alıyor.

Katherine Jackson, 50 yaşındayken aşırı doz propofol sonucunda kalp krizi geçirerek 2009'da hayatını kaybeden oğlunun kendisine, mal varlığının ailede kalmasını istediğini söylediğini iddia etmişti.

Mahkeme kararı, Jackson'ın vasiyetinin satışa izin verdiğini ve bir veraset mahkemesinin geçmişte aldığı kararı desteklediğini belirterek şöyle yazdı:

Vasiyetname, bu davada sözkonusu olan belirli varlıklar için herhangi bir istisna olmaksızın, vasilere geniş satış yetkileri veriyor. Bu nedenle veraset mahkemesi, Michael'ın vasiyetinde, teklif edilen ticari faaliyet de dahil olmak üzere, vasilerin her türlü mal varlığını satmasına izin verme niyetinde olduğu sonucuna vararak yanılmamıştır.

Geçen aylarda Bigi Jackson, büyükannesinin yasal işlemlerini karşılamak için miras parasını kullanmasını engellemek amacıyla dava açmıştı.

Daha önce Blanket ismiyle bilinen ve 2002'de taşıyıcı anne yoluyla Prens Michael Jackson II adıyla dünyaya gelen Bigi, Katherine'in yasal giderlerini kendi başına karşılaması gerektiğini savunarak, Jackson'ın mirasının varisleri olan kendisiyle kardeşleri Paris ve Prince'in dava masraflarını karşılamasının "haksızlık" olacağını belirten yasal belgeler sunmuştu.

Jackson hakkında Michael isimli yeni bir biyografi filminin 18 Nisan 2025'te gösterime girmesi bekleniyor. Filmi, İlk Gün'ü (Training Day) ve Adalet'i (The Equalizer) çeken Antoine Fuqua yönetecek ve ve Jackson'ın yeğeni Jaafar Jackson, Pop'un Kralı rolünde başrolde yer alacak.

Geçen yıl Entertainment Weekly'ye konuşan Fuqua filme yaklaşımı hakkında şöyle demişti:

O sanatçıya, o adama, o insana dair, yalnızca bildiğimiz haliyle gerçekleri anlatmak. Bilirsiniz, iyi, kötü ve çirkin.

Jackson'ın itibarı 1990'larda bir dizi çocuk cinsel istismarı iddiasıyla zedelenmişti. Jackson 2005'te, kamu önünde süren bir davada cinsel tacizden aklanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın