Yeni Günaydın
Geri

Meclis Mesaisi Uzatıldı! 15 Günde 5 Teklif Geçecek mi?

TBMM'nin 1 Ağustos’a kadar çalışmalarını sürdürmesi ve bu tarihe kadar, en az 180 maddeden oluşan 5 kanun teklifi yasalaşması bekleniyor.
Meclis Mesaisi Uzatıldı! 15 Günde 5 Teklif Geçecek mi?
Haberler / Politika
17 Temmuz 2024 Çarşamba 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM, 1 Temmuz'da tatile girmesi gerekirken yoğun gündem nedeniyle mesaisini uzattı. Bugünkü Genel Kurul'da AK Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edilen AK Parti önerisinin ardından TBMM'nin 1 Ağustos’a kadar çalışmalarını sürdürmesi ve bu tarihe kadar, en az 180 maddeden oluşan 5 kanun teklifi yasalaşması bekleniyor. Pazartesi günü de toplanacak Genel Kurul'da, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi gündemin ikinci sırasına, 9. Yargı Paketi ise üçüncü sırasına alındı.

15 GÜNDE 5 KRİTİK TEKLİFİ YASALAŞTIRMAYI PLANLIYOR

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, çoğu muhalefet ve kamuoyu tarafından yoğun tepki alan tartışmalı kanun teklifleri de 1 Ağustos'a kadar yasalaşabilir. Buna göre, TBMM'nin iç tüzüğe göre haftada üç gün süren mesaisinin 7 gün yapılması isteniyor. Böylece 5 teklifin 15 günde yasalaşabileceği belirtiliyor.

Bunlar arasında -Öğretmenlik Meslek Kanunu (39 madde – 22’si kabul edildi), Tasarruf Paketi (32 madde), 9’uncu Yargı Paketi (39 madde), Vergi Paketi (53 madde) ile sokak hayvanlarına ötanazi yapılmasını ön gören Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmasına dair teklifi (17 madde) de bulunuyor.

Söz konusu tekliflerin içinde sokak hayvanlarının "ötanazi ile uyutulması", en düşük emekli aylığının (kök aylığa eklenmeden) 12 bin 500 liraya çıkarılması, AYM'nin Medeni Kanun'da iptal ettiği maddenin aksine kadınların kendi soyadını kullanmamasını ön gören düzenleme, üniversiteyi bitiren ve KPSS’yi kazanan öğretmenlere 4 dönem eğitim verecek ve öğretmenliğe başlayıp başlamamasına karar verecek Milli Eğitim Akademisi’nin kurulması gibi kritik düzenlemeler yer alıyor.

AKP tasarruf, vergi ve yargı paketleri gibi süresi dolan düzenlemeleri geciktirmemek için bu öneriyi sunduğu belirtiliyor. Bu kapsamda Genel Kurul görüşmeleri devam eden Öğretmenlik Meslek Kanunu müzakerelerine ara vererek teklifin görüşmeleri ertelendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın