Yeni Günaydın
Geri

Köpek Balığı Saldırdı, Plajlar Kapatıldı!

Köpek balığı kâbusu devam ediyor. 46 yaşındaki bir adama köpek balığının saldırmasından sonra plajlar kapatıldı.
Köpek Balığı Saldırdı, Plajlar Kapatıldı!
Haberler / Yaşam
3 Haziran 2024 Pazartesi 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Pazar sabahı saat 9 civarında Güney Kaliforniya sahilinde 46 yaşındaki bir adama köpek balığı saldırdı. Kolundanve elinden ısırılan adam, hastaneye kaldırıldı.

Saldırının sahile yaklaşık 100 metre uzaklıkta olması ise dikkat çekti. Köpek balığı dehşetini yaşayan adam, yakındaki diğer vatandaşların yardımıyla kıyıya çıkarıldı.

Baş Cankurtaran John Edelbrock, şunları söyledi: "Çok fazla kanama vardı, bu yüzden muhtemelen sol el ve bilek bölgesinde arteriyel bir yara olduğunu belirlediler. Gövdesinde ciddi yaralanmalar olduğu kesin."

Yetkililer, adamın yaralarının ciddi olduğunu ancak hayati tehlikesinin olmadığını belirtti. 

Olayın yaşandığı bölgedeki plajların ise salı günü sabah 9'a kadar kapalı kalacağı duyuruldu.

Saldırı, Kuzey San Diego İlçesi'nin büyük bir kısmıyla birlikte önemli bir yavru büyük beyaz köpekbalığı popülasyonunun bulunduğu Del Mar'da son 16 ay içinde gerçekleşen ikinci saldırı.

Son yıllarda köpek balıklarının kıyıya oldukça yakın yerlerde görünmeleri ve saldırmaları sık sık basında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde köpek balığı saldırıları hakkında yayımlanan bir rapora göre; geçen yıl ABD'de 36 kez köpek balığı saldırısı yaşandı. Bu saldırıların 2'si ise ölümle sonuçlandı.

Veriler, ABD'de geçen yılki saldırıların, bir önceki sene meydana gelen 44 saldırıya nazaran azaldığını gösterirken, ABD'de gerçekleşen köpek balığı saldırıları, dünya genelindeki toplam saldırıların yüzde 52'sini oluşturuyor.

Florida eyaleti, geçen yıl 16 kez meydana gelen köpek balığı saldırısıyla ilk sırada yer alıyor.

ABD'nin ardından, Avustralya 4'ü ölümle sonuçlanan 15 saldırıyla ikinci, Yeni Kaledonya ise biri ölümle sonuçlanan 3 saldırıyla üçüncü sırada bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın