Yeni Günaydın
Geri

ABD’lilerin Yüzde 80’ine Göre Fast Food Artık Bir Lüks!

Amerikalıların yarısından fazlası (yüzde 65'i) fast food satın alırken çok şaşırdığını söyledi
ABD’lilerin Yüzde 80’ine Göre Fast Food Artık Bir Lüks!
Haberler / Yaşam
2 Haziran 2024 Pazar 04:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeni bir ankete göre Amerikalıların neredeyse yüzde 80'i enflasyondan kaynaklanan yüksek fiyatlar nedeniyle fast food'u artık lüks bir ürün olarak görüyor.

Sonuç olarak, Amerikalılar daha az dışarıda yiyor ve bu da fast-food restoranlarını müşterileri geri getirmenin yollarını bulmaya zorluyor.

LendingTree kısa süre önce yaptığı ankette 2 bin Amerikalı yetişkine fast food hakkındaki görüşlerini ve satın alma alışkanlıklarını sordu.

Ankete göre her 4 Amerikalıdan üçü genellikle haftada bir kez fast food yemesine rağmen, yüzde 62'si artan fiyatlar nedeniyle daha az dışarıda yediğini söyledi. Ankete katılanlara göre, menülerdeki artan fiyatlar son 6 ay içinde Amerikalıların yüzde 65'ini şaşırttı.

Yaklaşık yüzde 80'i artan yemek fiyatları nedeniyle fast food satın almanın bir lüks olduğunu söyledi. Ankete katılanların yarısı, özellikle mali zorluk yaşadıkları için fast food'u bir lüks olarak gördüklerini söyledi. Yılda 30 bin dolardan az kazanan Amerikalıların yüzde 71'i fast food'u lüks görürken, küçük çocukları olan ebeveynlerin de yüzde 58'i aynı görüşte.

Amerikalılar genel olarak (yüzde 67) fast food'un evde yemekten daha ucuz olması gerektiğini düşünüyor ancak yüzde 75'i artık durumun böyle olmadığını belirtti.

Ankete katılanların neredeyse yarısı, fast food'un kendi tahminlerine göre neredeyse dışarıda tipik bir restoranda yemek yemek kadar pahalı olduğunu söyledi. Katılımcıların yarısından fazlası (yüzde 56) çabuk, kolay ve ucuz bir yemek istediklerinde evde yemek yaptıklarını söyledi.

Enflasyon, fast food'u bile birçok Amerikalının ulaşamayacağı bir noktaya getirmiş görünüyor.

Ancak daha az dışarıda yiyenler sadece maddi sıkıntı çeken Amerikalılar değil; yılda 100 bin dolar veya daha fazla kazanan Amerikalıların yüzde 52'si de fast food restoranlarını daha az ziyaret ettiklerini söyledi.

Bu da müşterilerde genel bir azalmaya yol açıyor. Ankete göre, katılımcıların yüzde 62'si fiyatlardaki artış nedeniyle daha az dışarıda yediğini belirtti.

Fox Business'a göre McDonald's CEO'su Chris Kempczinski nisanda analistlere "Neredeyse tüm büyük pazarlarda sektör trafiği yavaşlıyor" dedi. 

Müşterilerimizin her zamankinden daha fazla güvenilir günlük değer aradığını biliyoruz.

McDonald's bu duruma, haziranda 5 dolarlık yeni bir kombo menü sunacağını duyurarak yanıt verdi ve Wendy's 3 dolarlık bir kahvaltı fırsatıyla müşterileri geri getirmeye çalışıyor.

Carl's Jr. ve Hardee's'in ana şirketi olan CKE Restaurants'ın eski CEO'su Andy Puzder, salı günü Fox Business'tan Varney & Co'ya, "orta performanslı" restoranların ortadan kalkacağını öngördüğünü söylemişti.

Düşük performans gösteren çok sayıda restoran olacak. Orta performanslı restoranlar ortadan kalkacak. Çok iyi performans gösteren restoranlar orta ya da düşük performans gösteren restoranlara dönüşecek.

Daha fazla restoran kapandıkça, daha az restoran için daha fazla müşteri olacak. Ama halk bu fiyatları karşılayamıyor. Ve fiyatları düşürmek için yapabileceğiniz pek bir şey yok.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın