Yeni Günaydın
Geri

Kainat Güzeli Olmayı Hedefleyen Manken Tartışma Yarattı!

"Büyük talihsizlik olur"
Kainat Güzeli Olmayı Hedefleyen Manken Tartışma Yarattı!
Haberler / Magazin
4 Ağustos 2024 Pazar 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Chidimma Adetshina, Nijerya ve Güney Afrika kökenleriyle gurur duyduğunu söyledi

Kainat Güzellik Yarışması'nda Güney Afrika Cumhuriyeti'ni temsil edecek isimler arasına giren Chidimma Adetshina'nın babasının Nijeryalı olması ülkede tartışma yarattı.

Güney Afrika'da düzenlenen güzellik yarışması Miss South Africa, 1 Temmuz'da Adetshina'nın ülkeyi Kainat Güzellik Yarışması'nda temsil etmek için yarışacak 13 manken arasına girdiğini açıklamıştı. 

10 Ağustos'ta yapılacak Miss South Africa final turunda adaylar arasından ülkeyi Kainat Güzellik Yarışması'nda temsil edecek asıl kişi belirlenecek. 

Adetshina'nın adaylar arasına alınmasının ardından 23 yaşındaki gencin "gerçekten Güney Afrikalı olup olmadığı" bir tartışma konusuna dönüştü. 

Güney Afrika'nın en büyük şehri Johannesburg'daki Soweto'da doğan Adetshina, başkent Cape Town'da yaşıyor. 

Sosyal medyadaki tartışmaların ardından geçen hafta sessizliğini bozan hukuk öğrencisi, babasının Nijeryalı, annesinin de Mozambik kökenli Güney Afrika vatandaşı olduğunu söyledi.

Eleştirileri bir noktaya kadar kabul ettiğini belirten Adetshina, yerel medya kuruluşu Sowetan Live'a verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı: 

Asıl mesele bir ülkeyi temsil etmek için bu kadar çok çabalamanız, bunu büyük bir gurur ve zarafetle sürdürmeniz fakat temsil ettiğiniz insanların sizi desteklememesi.

Adetshina ne olursa olsun ülkesi için yarışmak istediğini belirterek "Hem gururlu bir Nijeryalı hem de gururlu bir Güney Afrikalıyım" dedi. 

Ancak kendisini "barış ve birliğin sembolü" diye niteleyen genç yarışmacının açıklamaları tartışmaları dindirmedi. 

Güney Afrika Spor, Sanat ve Kültür Bakanı Gayton McKenzie, 31 Temmuz'daki açıklamasında şunları söyledi: 

Bu ülkenin, Güney Afrika'dan ziyade Nijerya'yla özdeşleşen biri tarafından küresel düzeyde temsil edilmesi büyük bir talihsizlik olacaktır.

Eskiden çete üyesi ve banka soyguncusuyken daha sonra siyasete atılan McKenzie, radikal sağcı Vatansever Parti'nin de lideri. 

Göçmenlik karşıtı açıklamalarıyla tanınan McKenzie, Adetshina'nın yarışmaya katılıp katılmayacağına dair "Durumu incelemem lazım, daha karar vermedim" dedi.

Muhalefetteki Ekonomik Özgürlük Savaşçıları (EFF) partisinden çarşamba günü yapılan açıklamadaysa Adetshina'nın ırkçılığa maruz kaldığı savunularak "Adetshina'nın hedef alınması, birçok Güney Afrikalı arasında sömürgeleştirilmiş bir zihniyetin devam ettiğini ortaya koyuyor" ifadeleri kullanıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın