Yeni Günaydın
Geri

İsveç'te Evlilik Sürelerine Sınırlama mı Geldi?

Sosyal medyada, İsveç’te evliliklerin beş sene ile sınırlandırıldığı öne sürüldü. İddiaya göre, beş seneyi dolduran çiftler tekrar belediyeye başvuracak.
İsveç'te Evlilik Sürelerine Sınırlama mı Geldi?
Haberler / Yaşam
12 Eylül 2024 Perşembe 03:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sosyal medyada, Stockholm Belediyesinin aldığı karar doğrultusunda İsveç’te evliliklerin beş sene ile sınırlandırıldığı öne sürüldü.

İddiaya göre, birlikteliklerinde beş seneyi dolduran İsveçli çiftler tekrar belediyeye başvurarak evli kalmak ya da kalmamak istediklerini bildirecek.

KARARA RASTLANMADI

Konuya ilişkin Teyit'in aktardığı haberde, Stockholm Belediyesi'ne ait internet sitesi incelendiğinde, evliliklerin beş sene ile sınırlandırıldığına dair bir karara rastlanmıyor. Ardından Teyit, detaylı bilgi almak için İsveç merkezli AFP Faktakoll’a ulaştı. AFP Faktakoll yetkilileri İsveç kanunlarında böyle bir detayın olmadığını ve iddianın yanlış olduğunu iletti.

Stockholm Belediyesi Meclisi 2 Eylül 2024 tarihinde düzenlediği son toplantıda, trafik sorunu ve şehre mülteci kabulü gibi konuları tartışmış. Bunun yanında yeni imar planı onaylanmış. Ama toplantı gündeminde evliliklerle ilgili bir detay yok.

İSVEÇ'TE BOŞANMA HAKKI

Öte yandan İsveç kanunlarına göre, bir çiftin boşanmasına bölge mahkemeleri karar verirken, boşanmak için çiftlerin herhangi bir sebep sunmasına da gerek duyulmuyor. Eşlerden birisi boşanma durumuna karşı çıkarsa, boşanmak isteyen kişi altı aylık düşünme süresi sonunda boşanma hakkına tek taraflı olarak da sahip.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın