Yeni Günaydın
Geri

Misk Amberi Erken Ergenlik Riskini Arttırıyor!

Kız çocuklarının deterjan, parfüm veya kişisel bakım ürünlerinde bulunan kimyasallar nedeniyle erken ergenliğe girdiği ortaya konuldu.
Misk Amberi Erken Ergenlik Riskini Arttırıyor!
Haberler / Yaşam
11 Eylül 2024 Çarşamba 18:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) araştırmacıları, yaygın kullanılan bazı kimyasalların çocuklar üstündeki etkisini inceledi.

Araştırmada, deterjan, parfüm ve kişisel bakım ürünlerinde bulunan bazı zararlı kimyasal maddelere maruz kalmanın kız çocuklarının ergenliğe daha erken girmesine neden olduğunu tespit edildi.

Kullanılan ürünlerin içeriklerine dikkat

Özellikle de parfümlerde bulunan ve kimyasal olan 'misk amberi' gibi bileşiklerin zararlarına dikkat çekilirken, erken ergenliğin psikososyal sorunlar, obezite, diyabet, kardiyovasküler hastalık ve meme kanseri riskinde artışa neden olabildiğinin de altı çizildi.

Araştırmacılar özellikle aileleri çocukları için kullandıkları bakım ürünlerinin içerikleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın