Yeni Günaydın
Geri

Harris Resmen Başkan Adayı!

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken Chicago’da toplanan Demokrat Parti adaylarının Kamala Harris olduğunu açıkladı.
Harris Resmen Başkan Adayı!
Haberler / Dünya
21 Ağustos 2024 Çarşamba 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Seçime ilişkin açıklama, Chicago’da toplanan Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nde yapıldı. Açıklamada, Harris’in gerekli oyu aldığı belirtilerek, “Demokrat Parti, 5 Kasım başkanlık seçimleri için aday olarak Kamala Harris’i seçti” ifadesine yer verildi.

Chicago’nun United Center spor merkezinde toplanan Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nde, 20 Eylül Salı akşamı başkan adayını belirlemek için oylama yapıldı. Daha önceki çevrim içi oylamada adaylığı resmileşen Harris’in kongredeki oylamayla Demokrat Parti’nin resmi başkan adayı oldu.

Kongre, 19 Haziran Pazartesi günü, ABD Başkanı Joe Biden’in konuşmasıyla başlamıştı. Kongrede ayrıca Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in yanı sıra, Biden’in eşi Jill ve bir dizi üst düzey parti yetkilisi konuşma yapmıştı.

İlk oy kullanan eyalet, Harris’in memleketi olan Delaware oldu. Delaware, Harris’in adaylığına destek verdi.

Oylamanın ardından sunucu, “Kamala Harris'in başkan adayı olarak resmen onaylandığını duyurmaktan büyük heyecan duyuyorum” açıklamasında bulundu.

Harris, kongreye video konferans yoluyla bağlanarak verilen destek için parti üyelerine teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın