Yeni Günaydın
Geri

Ergen Kızlarda Estetik Operasyon Tutkusu!

Girlguiding başkanı "Dış görünüşe dair baskıların toplumumuzdaki kızlara yıkıcı etkilerinin sürdüğünü görmek çok umut kırıcı" diyor
Ergen Kızlarda Estetik Operasyon Tutkusu!
Haberler / Yaşam
22 Temmuz 2024 Pazartesi 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yeni bir araştırma kız çocuklarının ve genç kadınların yaklaşık yarısının, dış görünüşünü değiştirmek için estetik operasyon yaptırmayı düşündüğünü ileri sürdü.

Girlguiding isimli kuruluşun yaptığı araştırma, aynı zamanda 11 ila 16 yaşındaki 10 kızdan neredeyse 4'ünün diyet yaptığını, yarısından fazlasının da kilo vermek istediğini tespit etti.

Gençlik kuruluşundaki araştırmacılar, 2 bin 734 kız çocuğu ve genç kadınla yaptığı ankette 11 ile 16 yaş arasındaki kızların dörtte birinden biraz fazlasının önümüzdeki 20 yılda, bir noktada dış görünüşlerine estetik müdahaleyi düşündüğünü söylediğini gözlemledi. 17 ila 21 yaşındaki kızlarda bu oran neredeyse yarıya yükseldi. 

People's Postcode Lottery (Birleşik Krallık'ta piyango gelirleriyle hayır kurumlarına bağış toplayan bir kuruluş -çn.) oyuncularının katkı sağladığı çalışma, 7 ila 21 yaşındaki kızların yarısından fazlasının dış görünüşü hakkında olumsuz yorum aldığını keşfetti.

Girlguiding başkanı Angela Salt "Dış görünüşe dair baskıların toplumumuzdaki kızlara yıkıcı etkilerinin sürdüğünü görmek çok umut kırıcı" dedi.

Çalışmamız, bu kaygıların kızları tükettiğini ve onların gün içinde sağlığına ve özgüvenine etkilerinin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Bu yüzden bu sorunun dile getirilmesi elzem ve internette şeffaflığın artması gerekiyor.

 Girlguiding'de bizim açımızdan, kız çocuklarının özgürce kendisi olabilmesi, eğlenmesi, öğrenmesi, keşfetmesi ve her şeyi yapabileceğini bilecek kadar güçlü hissetmesi için güvenli bir alan sunmaya devam etmemiz çok önemli.

11-21 yaşlarındaki 10 kızdan 6'sının önceden veya halihazırda yeme bozukluğuna sahip arkadaşı veya akranı var.

Araştırmada, bu yaş grubundaki kızların neredeyse yarısının bu sene içinde özgüvensiz hissettiren görüntülerle karşılaştığını dile getirdiği, yarısından biraz daha fazlasınınsa internetteki filtrelerle olduğu gibi görünmeyi dilediğini bildirdiği gözlemlendi.

Henüz 7 yaşındaki kızlar, aynı yaştaki erkek çocuklardan farklı güzellik standartlarına ve daha fazla eleştirel bakışa maruz kaldığını hissettiğini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın