Yeni Günaydın
Geri

Hesaplı Aile Tatilinde Marmaris Tahtını Kaptırdı!

En hesaplı aile tatili listesinde Marmaris zirveyi kaptırdı
Hesaplı Aile Tatilinde Marmaris Tahtını Kaptırdı!
Haberler / Yaşam
21 Temmuz 2024 Pazar 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bulgaristan'daki Sunny Beach hesaplı yemekler, güneş kremi, içecekler ve daha fazlasını sunuyor

Post Office'in Aile Tatili Raporu Sunny Beach'te paranızın karşılığını daha çok alacağınızı söylüyor (AFP)

Yeni bir araştırma, Bulgaristan'daki Sunny Beach'in Türkiye'de Marmaris'in önüne geçerek aile tatili için en hesaplı nokta olduğunu belirtti.

Yeme-içme ve güneş kremi de dahil 10 temel maddede masrafları karşılaştıran araştırma, Britanyalı turistler için Sunny Beach'in en uygun fiyatları sunduğunu tespit etti.

Birleşik Krallık'taki Post Office'in yayımladığı Aile Tatili Raporu'nda (Travel Money Family Holiday Report), 10 maddenin toplamda 110 sterlinden (yaklaşık 4 bin 700 TL) biraz daha fazla tuttuğu Bulgaristan'ın Karadeniz'deki en popüler tatil beldesi, Algarve, İbiza ve Lanzarote de dahil olmak üzere 15 aile tatili noktasını geride bıraktı ve turistlerin paralarının karşılığını en çok alacağı belde oldu.

Sunny Beach, 7 sterlin farkla (yaklaşık 300 TL) geçen senenin en uygun fiyatlı tatil beldesi Marmaris'in önüne geçti. Çalışma, Türkiye'deki enflasyonun bu 10 maddenin fiyatını yüzde 17,6 artırarak Marmaris'in 2023'teki sırasını kaybetmesine yol açtığını tespit etti.

Rapor, Sunny Beach'te aynı zaman aralığında yüzde 9,8'lik bir fiyat artışı yaşanmasına rağmen Türkiye'yle karşılaştırıldığında tasarruf için pek çok imkan olduğunu ileri sürdü. Örneğin, Sunny Beach'te bir şişe bira Marmaris'ten 1,50 sterlin (yaklaşık 64 TL) daha ucuza, bir şişe güneş kremi 4,23 sterlin (yaklaşık 180 TL) daha ucuza ve üç çeşit yemek, şarap ve meşrubattan oluşan bir aile yemeği de yine 4,23 sterlin daha ucuza geliyor.

Bir aile 7 akşam dışarıda yemek yediğinde tatil boyunca 29,61 sterlin (yaklaşık 1260 TL) tasarruf edebiliyor.

İki belde de güzel sahillerin yanı sıra çocuklar için çeşitli aktiviteler sunuyor. Sunny Beach kumdan kaleler yapmak ve dalgalarda su sıçratmak için mükemmel olan uzun, kumlu bir sahil şeridine sahip.

İbiza'ya gitmeyi düşünenlerse çok daha fazla para harcamayı göze almalı çünkü 10 maddenin ortalama masrafı Sunny Beach'in iki katını buluyor. Raporda aynı 10 madde için 229 sterlinlik tutarıyla (yaklaşık 9 bin 770 TL) Balear Adaları'nın 16 ülke arasından en pahalı belde olduğu görüldü.

Tatil yerlerinin rapordaki sıralamaları enflasyonla yakından ilişkiliydi, raporda tatil beldelerinin yüzde 75'inde fiyatların arttığı gözlemlendi. 16 beldeden 5'inde artış yüzde 10'un üzerindeydi ve Marmaris, İbiza, Korfu, Madeira ve Algarve durumdan en kötü etkilenenlerdi. 

Fakat 4 konumdaysa fiyatlar düştü. 2023'te hesaplılıkta 13. sıradaki Lanzarote, an itibarıyla ortalama 155 sterlinlik (yaklaşık 6 bin 610 TL) harcama tutarıyla 7. sırada yer alıyor.

Post Office'teki Travel Money'nin başkanı Laure Plunkett şöyle dedi:

Sterlin geçen temmuza göre daha güçlü olsa da Avrupa'daki fiyat enflasyonu ailelerin harcama bütçelerinde yeme-içme ve diğer turizm masraflarının artmasını kabullenmesi gerektiği anlamına geliyor. Evden ayrılmadan önce biraz tatil ödevi yapmak yurtdışındayken bütçeyi aşma riskini azaltabilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ POLİTİKA DÜNYA MEDYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SAĞLIK MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİK YAŞAM BUGÜN NEYE ZAM GELDİ DİKKAT! İLGİNÇ HABERLER
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Yeni Günaydın